Deloitte: Αλλάζει ο τρόπος αλληλεπίδρασης ανθρώπων – τεχνολογίας

Λειτουργίες εκμάθησης, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, αναμένεται να διαθέτουν οι κινητές συσκευές το 2017, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte για τις προοπτικές του κλάδου Τεχνολογίας, ΜΜΕ και Τηλεπικοινωνιών (ΤΜΤ).

Πρόκειται για εξέλιξη, η οποία εκτιμάται ότι θα μεταβάλλει σημαντικά τον τρόπο αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με την τεχνολογία, σε κάθε κλάδο, αγορά και κοινωνία.

Με την πάροδο του χρόνου μάλιστα, η Deloitte προσδοκά πως οι δυνατότητες εκμάθησης θα είναι διαθέσιμες – εκτός των smartphones – και σε drones, tablets, αυτοκίνητα, συσκευές εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας, ιατρικά εργαλεία και συσκευές Internet of Things (IoT).

«Οι δυνατότητες εκμάθησης των μηχανών είναι συναρπαστικές μιας και πρόκειται να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε απλές ενέργειες, όπως μια μετάφραση περιεχομένου, ενώ παράλληλα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην ασφάλεια και την υγεία που μπορούν να βελτιώσουν την κοινωνία» τονίζει ενδεικτικά, ο Πολ Σαλόμι, επικεφαλής του τμήματος ΤΜΤ της Deloitte.

Η έκθεση προσδίδει επίσης, ιδιαίτερη σημασία στην αυτόνομη πέδηση (autonomous braking), καθώς προβλέπει ότι το 2022 – στις ΗΠΑ μόνο – οι θάνατοι λόγω τροχαίων ατυχημάτων θα έχουν μειωθεί κατά 6.000, μία μείωση της τάξης του 16% από το 2017.

Ο σημαντικότερος παράγοντας σε αυτή την κάμψη, πιθανότατα να συνίσταται στην τεχνολογία αυτόνομης πέδησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking – AEB).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.