Θα «παίξει με τη φωτιά» ο Μπέος;

Μόνον με παραιτήσεις μπορεί να γίνουν αλλαγές στο Δήμο Βόλου

Επειδή πολλά λέγονται και ακούω, ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει δώσει υποσχέσεις για αντιδημαρχίες και έμμισθες θέσεις στο δήμο Βόλου, να υπενθυμίσω άπαντες ότι αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρξουν παραιτήσεις των προσώπων που κατέχουν σήμερα τις θέσεις, διότι η θητεία τους έχει διάρκεια μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017. Ένα ακόμη θέμα που πρέπει να εξεταστεί νομικά από τη δημοτική αρχή είναι αν εκ του νόμου μπορεί να ορίσει αντιδημάρχους ή προέδρους οργανισμών ο ασκών χρέη δημάρχου, αντιδήμαρχος Τουρισμού, Θάνος Θεοδώρου.

Ως προς τις παραιτήσεις, ο κ. Μπέος ασφαλώς δεν πρόκειται να βρει κάποια δυσκολία, διότι τις έχει στο γραφείο του από την περίοδο που τους όρισε σε θέσεις ευθύνης. Οι υποσχέσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχει δώσει ο κ. Μπέος, είναι στους φίλους του, Πράττο, Γαλάτη, Στεφόπουλο και τον Ζαρκάδα- Βεργή. Τον Γαλάτη, τον προορίζει, όπως έχουμε ξαναγράψει, για την αντιδημαρχία Πρασίνου, τον Γ. Πράττο για την υπηρεσία Καθαριότητας, τον Στεφόπουλο ψάχνει να δει που μπορεί να τον βολέψει, ώστε να έχει έναν μισθό. Φυσικά, τέτοιου είδους αλλαγές θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τις δυο πολύ δυναμικές και με προσόντα κυρίως, Καλογήρου και Καντόλα, και ο Μπέος, σ΄ αυτή τη δύσκολη γι αυτόν πορεία, δεν τις επιθυμεί, διότι θέλει να κρατήσει αρραγή την συνοχή της ομάδας του. Ίσως, η μόνη αλλαγή που θα κάνει να είναι αυτή της Νατάσας Μορφογιάννη, στο ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Ο σε αργία δήμαρχος, ο οποίος γνωρίζει ότι πρέπει να κρατήσει ισορροπίες, μάλλον θα προσπαθήσει να πείσει σε όσους υποσχέθηκε θέση ευθύνης, ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος και θα ανανεώσει τις υποσχέσεις του για το 2017, αν κάνει ακόμη κουμάντο.

Ενδιαφέρον πάντως θα υπάρξει, αν ο Μπέος δεν υπολογίσει τις αντιδράσεις και λόγω χαρακτήρα να κάνει αυτό που ο ίδιος θέλει. Αν συμβεί αυτό, τότε μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλο θέμα στην ομάδα πλειοψηφίας. Ας περιμένουμε τις εξελίξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.