Ανάπτυξη και επενδύσεις απαιτούνται

«Παράθυρο» για ομαδικές απολύσεις ανοίγει η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Το δικαστήριο εξέτασε την ελληνική νομοθεσία στη βάση της κοινοτικής οδηγίας, η οποία επί της αρχής δεν αντιτίθεται, σε εθνική ρύθμιση που παρέχει σε δημόσια αρχή την εξουσία να μην επιτρέψει ομαδικές απολύσεις υπό την προϋπόθεση ότι η ρύθμιση αυτή δεν καθιστά την οδηγία άνευ πρακτικής αποτελεσματικότητας. Το Δικαστήριο όμως έκρινε ότι η ελληνική ρύθμιση ενδέχεται να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο για την άσκηση της ελευθερίας εγκατάστασης στην Ελλάδα.
Το Ευρωδικαστήριο κρίνει ότι το ισχύον ελληνικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις δεν αντιτίθεται στο κοινοτικό δίκαιο, με τον όρο ότι η εφαρμογή όσων προβλέπονται στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο δεν εμποδίζει την πραγματοποίησή τους.
«Όχι στις ομαδικές απολύσεις στον όμιλο της ΑΓΕΤ που μας αφορά άμεσα. Την αναθεώρηση των ρύπων στην Ε.Ε δεν θα πρεπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Ανάπτυξη και επενδύσεις απαιτούνται» έλεγε ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, Γιάννης Αναστασίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.