Κάλλιο αργά…

Η γνωστή παροιμία “κάλλιο αργά, παρά ποτέ” ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή εξέλιξη που αφορά στην προοπτική μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από το κέντρο του Βόλου. Η επίσημη πρόταση του Δήμου Βόλου είχε κατατεθεί επί θητείας Σκοτεινιώτη με απόφαση για την παραχώρηση οικοπέδου στον περιφερειακό, αλλά με τη δέσμευση να προχωρήσουν οι διαδικασίες από το αρμόδιο υπουργείο εντός πενταετίας, αλλιώς το οικόπεδο θα επέστρεφε στον Δήμο. Έρχεται σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος, ακολουθώντας τα χνάρια του πρώην Δημάρχου, με λίγα μόνο χρόνια καθυστέρησης βέβαια, να πανηγυρίσει για την δέσμευση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να επαναβεβαιωθεί η συμφωνία που είχε γίνει και να προχωρήσει το σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Το κρίσιμο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο Δήμος Βόλου γίνεται παράλληλα και κάτοχος ενός “φιλέτου” στο κέντρο του Βόλου, που είναι το υφιστάμενο κτίριο της Π.Υ. για το οποίο ο Δήμαρχος φανταζόμαστε έχει ήδη αρχίσει να κάνει σχέδια. Πάρκινγκ και καφετέρια ίσως;

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε, στις 17-06-2011, να παραχωρήσει κατά κυριότητα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο όμορα δημοτικά οικόπεδα, συνολικού εμβαδού 3.091,36 τ.μ., τα οποία βρίσκονται στη Νέα Ιωνία, πλησίον της Περιφερειακής Οδού, καθώς και να χαρακτηρίσει τα οικόπεδα αυτά ως «Χώρο Εγκατάστασης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2012, ο Δήμος Βόλου προέβη στη δωρεά των δύο οικοπέδων, με σκοπό την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων για τη στέγαση της Π.Υ. Βόλου, εντός πέντε (5) ετών από την ημερομηνία αποδοχής της δωρεάς. Η αποδοχή της δωρεάς έγινε στις 21-11-2012 (συνεπώς στις 21-11-2017 εξέπνευσε η πενταετία), με απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας. Η απόφαση αυτή ρητά ορίζει ότι, σε περίπτωση που η ανωτέρω προθεσμία παρέλθει άπρακτη ή σε περίπτωση που η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου μεταφερθεί σε άλλο χώρο, η κυριότητα των εν λόγω οικοπέδων επανέρχεται αυτοδικαίως στον Δήμο Βόλου. Ορίζει, επίσης, ρητά πως, όταν ολοκληρωθούν οι νέες εγκαταστάσεις και μεταφερθεί σ’ αυτές η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το κεντρικό ακίνητο, στο οποίο στεγάζεται, από τη δεκαετία του ’50, η Πυροσβεστική Υπηρεσία (οδός Γαλλίας και Κουμουνδούρου), θα επιστραφεί κατά κυριότητα στον Δήμο Βόλου.

Στις 3-2-2014, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας, απαντώντας σε σχετικό υπόμνημα του τέως δημάρχου Βόλου, Π.Σκοτινιώτη, που κατέθεσαν στη Βουλή ως αναφορά οι βουλευτές, Α.Μεϊκόπουλος και Μ.Χρυσοβελώνη, ανέφερε ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει προχωρήσει στην «ωρίμανση» του έργου, προκρίνοντας τη χρηματοδότησή του μέσω του προγράμματος Σ.Δ.Ι.Τ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.