85χρονοι της Μαγνησίας πρέπει να ταξιδέψουν 80 χιλιόμετρα για το εμβόλιο του κορωνοϊού!

φωτογραφία αρχείου
Καλούνται να ταξιδέψουν αύριο από τον Αλμυρό και το Βελεστίνο στην Αργαλαστή!

Αλαλούμ συνεχίζει και επικρατεί στο θέμα του εμβολιασμού, καθώς από αύριο Σάββατο 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των πολιτών 85 ετών και άνω και στη Μαγνησία, μόνο που οι ηλικιωμένοι από τον Αλμυρό και το Βελεστίνο πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι την Αργαλαστή για να εμβολιαστούν στο εκεί Κέντρο Υγείας, καθώς δεν έχουν μπει στο σύστημα τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας.
Αυτό σημαίνει πως ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών πρέπει να μετακινηθούν 80 περίπου χιλιόμετρα και 1,5 ώρα, να διασχίσουν το Πήλιο, για να φτάσουν από τον Αλμυρό στην Αργαλαστή για την πρώτη δόση του εμβολίου!
Συγγενείς των ηλικιωμένων μέχρι και χθες δεν ήξεραν τι να κάνουν και πως να μεταφέρουν τους ανθρώπους τους τόσο μακριά και μάλιστα εν τω μέσο κακοκαιρίας. Πολλοί δε από αυτούς έφτασαν σε σημείο να ακυρώσουν το ραντεβού τους, περιμένοντας να μπουν στο σύστημα, τα οικεία Κέντρα Υγείας, για να αποφύγουν την «ξενιτιά» για τον εμβολιασμό.
Τόνιζαν μάλιστα πως δεν είναι δυνατόν να προωθείται ο εμβολιασμός, να περιμένουν οι ηλικιωμένοι που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους από τον περασμένο Μάρτιο, να εμβολιαστούν για να σταματήσει το άγχος και η αγωνία που έχουν οι ίδιοι και οι συγγενείς τους και να πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για ένα εμβόλιο.
Εκτός από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και το Νοσοκομείο Βόλου θα δεχτεί τους πρώτους ηλικιωμένους για εμβολιασμό αύριο.
Νοσοκομείο Βόλου: 628 εμβολιασμοί
Στο μεταξύ μέχρι από τις 8 Ιανουαρίου έως και χθες πραγματοποιήθηκαν 628 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε προσωπικό των δομών υγείας. Χθες έγιναν 55 νέοι εμβολιασμοί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.