Αχ.Μπέος: Σύγχρονο δικαστικό Μέγαρο εκτός κέντρου της πόλης

Βολές κατά των κυβερνητικών βουλευτών που…διαβουλεύονται χωρίς τον Δήμο Βόλου

Υπέρ της κατασκευής ενός σύγχρονου δικαστικού Μεγάρου εκτός του κέντρου της πόλης τάχθηκε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση των δικαστηρίων δεν τιμά την πόλη μας. Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στον τηλεοπτικό σταθμό Astra ο κ. Μπέος εκτόξευσε πυρά κατά όσων, όπως είπε, διαβουλεύονται χωρίς τον…ξενοδόχο, τον Δήμο Βόλου δηλαδή. Οι αιχμές του αφορούσαν τόσο τους κυβερνητικούς βουλευτές Χρ.Μπουκώρο, Ζ.Μακρή, Θ.Λιούπη και Κ.Μαραβέγια καθώς επίσης και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ.Στρατηγόπουλο οι οποίοι το τελευταίο διάστημα συμμετείχαν σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Πολιτισμού κ.κ. Κ.Τσιάρα και Λ.Μενδώνη για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Ο κ. Μπέος ο οποίος θα έχει συνάντηση αύριο το πρωί με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, χαρακτήρισε ντροπιαστική τη σημερινή εικόνα των δικαστηρίων, ασκώντας σκληρή κριτική κατά των Βολιωτών δικηγόρων χαρακτηρίζοντάς τους «πληγή» και «μέρος του συστήματος». Όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου οι δικηγόροι δεν θέλουν να φύγει από εκεί όπου βρίσκεται το Δικαστικό Μέγαρο διότι τα γραφεία τους βρίσκονται κοντά και διευκολύνονται πηγαίνοντας εκεί με τα πόδια. Εξίσου επικριτικός ήταν ο κ. Μπέος κατά των δικαστικών λειτουργών διότι αποδέχονται να δικάζουν υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, δίνοντάς τους όμως παράλληλα και συγχαρητήρια (!)

Ο Δήμαρχος Βόλου ήταν κατηγορηματικός στις δηλώσεις του ότι αν δεν συναινέσει ο Δήμος δεν θα γίνει τίποτα, λαμβάνοντας μάλιστα τη δέσμευση να βρει κατάλληλο οικόπεδο κοντά στον περιφερειακό για την κατασκευή των νέων δικαστηρίων. «Ας ελπίσουμε ότι θα συναινέσουν όλοι για το ποιο είναι το συμφέρον της πόλης. Να γίνει ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο εύκολα προσβάσιμο με θέσεις στάθμευσης, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θυμήθηκε και το πρόβλημα στέγασης της Πυροσβεστικής

Ερωτηθείς για το θέμα της στέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ο Δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι στη διάρκεια της θητείας του έχει στείλει τέσσερις επιστολές (!) προς το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο δεν έλαβε καμία απάντηση. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα επιδιώξει να μιλήσει με τον σημερινό υπουργό και σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση, θα αποκλείσει κυκλοφοριακά την περιοχή προκειμένου να ασκήσει πιέσεις. Ο κ. Μπέος και σε αυτή την περίπτωση τάχθηκε υπέρ της μετεγκατάστασης της Π.Υ., προτείνοντας ως προσωρινή λύση την μεταφορά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα θα έχει συνάντηση το προσεχές διάστημα με τους πυροσβέστες. Ο κ. Μπέος δεν παρέλειψε ούτε σ’ αυτό το θέμα να ρίξει τα βέλη του, λέγοντας πως «ο διοικητής ο κ. Πόζογλου μπορεί να μην θέλει να φύγει από εκεί γιατί του αρέσει να πηγαίνει να πίνει καφέ στο κέντρο με τα πόδια. Φοράει και τις στολές με τα άστρα και περπατάει σαν κόκορας να τον βλέπουν, καμαρωτός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.