Αγανακτισμένοι οι επιχειρηματίες τουρισμού- «Περιμένουμε ακόμη το Thessalypass ή το Pelionpass»

«Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε»

Ακόμη στο…περίμενε είναι οι επιχειρηματίες του τουρισμού της Θεσσαλίας. Ήταν Φεβρουάριος, όταν κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη για το Thessaly Pass και όταν ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, παρέστη στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, όπου προχώρησε σε ανάλυση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στη Μαγνησία, αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα, μετά τις μεγάλες φυσικές καταστροφές. Ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωνε τον Φεβρουάριο, πως δρομολογείται η κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή της διάταξης που αφορά τόσο το ειδικό σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων, όσο και το σχήμα της άυλης ψηφιακής κάρτας για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας, το Thessaly Pass. Έτσι, την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2024, κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που αφορά τη θέσπιση και διαμόρφωση των εν λόγω σχημάτων ενίσχυσης της Θεσσαλίας. Thessalypass αγνοείται με τους επαγγελματίες του τουρισμού να εκφράζουν την δυσσαρέσκεια τους. Μάλιστα, η πολύ γνωστή επιχειρηματίας του Πηλίου, Ελένη Καραΐσκου σε ανάρτησή της αναφέρει «Ακούστε!
Εμείς όλοι οι μικροί, οι ασήμαντοι στα νούμερα του τουρισμού των εκατομμυρίων αφίξεων, εμείς της χερσαίας Ελλάδας του ορεινού τουρισμού, του τουρισμού των 12 μηνών,
εμείς που μας στηρίζουν κατά το πλείστο οι Έλληνες και επισκέπτες άλλων χωρών που ψάχνουν τη μυστική Ελλάδα να ξέρετε ότι είμαστε εμείς που κρατάμε ζωντανά τα χωριά μας.
Εμείς λοιπόν προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε, κάποιοι όμως δυστυχώς δεν αντέχουν να είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία all year με αποτέλεσμα να ακολουθεί ο μαρασμός.
Υπέρ τουρισμός σε πολλές περιοχές, τουρισμός δυο ταχυτήτων, ελληνική φιλοξενία, αυθεντικότητα και πολλά ακόμη, αλλά όλα μαζί συνυπάρχουν στην Ελλάδα του σήμερα.
Εμείς που περιμένουμε ακόμη το Thessalypass ή το Pelionpass από τον προηγούμενο καταστροφικό Σεπτέμβρη.
Υποδομές και προσβασιμότητα σε οδικό δίκτυο και αεροδρόμιο είναι αυτά που εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε για να τα βελτιώσουμε! Μπορούν όμως κάποιοι άλλοι, όλοι εκείνοι της δημόσιας διοίκησης αρκεί να υπάρξει η ανάλογη βούληση!
Εμείς κάνουμε τα καλύτερα για τους επισκέπτες μας αλλά περιμένουμε να ενεργήσουν και οι διοικούντες με την ανάλογη βαρύτητα.
Εμείς που είμαστε μικροί αλλά είμαστε πολλοί!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.