Αγοραστός, Κολυνδρίνη, Κουτσάφτης: Οι υποδομές άντεξαν (βίντεο)

«Χρειαζόμαστε λεφτά για να μπορέσουμε να κάνουμε έργα και να θωρακίσουμε το Πήλιο»

Το γεγονός, ότι παρ’ όλο τον μεγάλο όγκο νερού που έριξε στο Ανατολικό Πήλιο τις τελευταίες ώρες, οι υποδομές άντεξαν, τόνισε, μιλώντας στην κάμερα του magnesianews.gr, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στην περιοχή.
«Σε παλιά ρέματα, δεν έχουμε προβλήματα, τα έχουμε καθαρίσει. Βγήκαν όμως καινούργια ρέματα, ξηρά, τα οποία δημιουργηθήκαν από μπαζώματα και προκάλεσαν προβλήματα μέσα στο Ανήλιο, χωρίς ευτυχώς σε ανθρώπους και σπίτια. Έχουμε κι ένα πρόβλημα στην Μακρυρράχη με δυο κατοικίες. Οι άνθρωποι έχουν ζημιές στα σπίτια και σε τρία αυτοκίνητα, τους επισκεφθήκαμε και το πρώτο πράγμα που θα ζητήσουμε είναι να αποζημιωθούν για τις ζημιές στα σπίτια και τα αυτοκίνητα». Αυτό που πάντως τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι ότι πρέπει επιτέλους τα Δασαρχείο να κλαδεύει τα δέντρα.

Κολυνδρίνη: Χρειαζόμαστε λεφτά για να μπορέσουμε να κάνουμε έργα και να θωρακίσουμε το Πήλιο
Από την μεριά της, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε πως «η σημερινή πραγματικότητα καταδεικνύει την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων που δόθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και αξιοποιήθηκαν στην περιοχή του Πηλίου. Με μεγαλύτερα ποσοστά νερού, σήμερα δεν μιλάμε για τις ίδιες ζημιές, σε καμία περίπτωση, κι αυτή η σύγκριση δείχνει ακριβώς πως η Περιφέρεια διαχειρίζεται τα χρήματα, το πόσο σωστά είναι τα έργα που κάνει, έχουν αντέξει όλα τα έργα που έγιναν, το οδικό δίκτυο είναι προσπελάσιμο, δεν έχουμε κομμένους δρόμους, ήταν όμως το νερό τόσο που είναι φυσικό να προκαλέσει κάποιες ζημιές».

Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου: Το κρίσιμο θέμα είναι το αγροτικό μας δίκτυο
Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Κουτσάφτης ανέφερε πως «Το νερό ήταν πάρα πολύ, υπήρχαν κάποιες κατολισθήσεις. Το κρίσιμο θέμα είναι το αγροτικό μας δίκτυο. Έχουμε καταθέσει πρόταση στον «Τρίτση» 2,5 εκ., να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και να διορθώσουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.