Aλμυρός: Zητούσε 85.000€ για να χειρουργήσει συγγενικό της πρόσωπο

Προσποιήθηκε τον γιατρό

Συνελήφθη, χθες (23-03-2024) το πρωί σε περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, -1- ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα και, προσποιούμενος τον γιατρό, υπό το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού της προσώπου, την προέτρεψε να τοποθετήσει το χρηματικό ποσό των -85.000- ευρώ μέσα σε σακούλα και να την εναποθέσει σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία της.

Αντιλαμβανόμενη την επιχειρούμενη σε βάρος της απάτη, η γυναίκα ειδοποίησε τις Αρχές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του δράστη στο υποδειχθέν σημείο και τη σύλληψή του.

Επιπλέον, αναζητείται και συνεργός του, ο οποίος, όπως προέκυψε, τον έπεισε να μεταβεί από την Αθήνα στην προαναφερόμενη περιοχή του Αλμυρού για να εξαπατήσει την ημεδαπή, με το πρόσχημα της αμοιβής του με το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.