Ανάκαμψη από το καλοκαίρι περιμένουν οι ξενοδόχοι…

Χαμηλή προς το παρόν η κίνηση για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Ανάκαμψη από το καλοκαίρι περιμένουν οι ξενοδόχοι, που έχουν προσδοκίες, λόγω των αυξημένων πτήσεων, να αυξηθεί τόσο η τουριστική κίνηση, όσο και να επιμηκυνθεί η περίοδος, ενώ για το τριήμερο του Α. Πνεύματος μέχρι τώρα η κίνηση είναι μη αναμενόμενη, αν και καλύτερη εικόνα θα υπάρχει αύριο. Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος δεν φαίνεται ακόμη μεγάλη κίνηση, αν και μέχρι την Τετάρτη θα υπάρχει καλύτερη εικόνα.
«Υπάρχει μια κινητικότητα αλλά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς τελειώνει η σχολική χρονιά και οι μαθητές έχουν εξετάσεις, εμποδίζοντας την κίνηση των οικογενειών, ενώ υπάρχει μόνιμα το οικονομικό πρόβλημα», τόνισε. Οι ξενοδόχοι, πάραυτα νομίζουν ότι θα καταφέρουν να έχουν πληρότητες.
Αναφερόμενος στην καλοκαιρινή περίοδο, ο κ. Ζαφείρης είπε ότι φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα από προηγούμενες χρονιές, ενώ οι επαγγελματίες προσδοκούν σε μεγαλύτερη τουριστική περίοδο . Ο Γιώργος Ζαφείρης είπε ότι οι ξενοδόχοι περιμένουν να δουν το πρόγραμμα των πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και τόνισε ότι όταν ξεκινήσουν όλες οι πτήσεις, θα είναι πολύ καλά τα πράγματα.
«Στοίχημά μας, είναι να κρατήσουμε τις πτήσεις και όπως αυτή του Βελγίου, που διπλασιάστηκε να προστεθούν και νέες», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Θετικό το αρμόδιο Υπουργείο
για ρύθμιση οφειλών πληγέντων
επιχειρηματιών του Πηλίου

Τέλος, ο Γ. Ζαφείρης αναφέρθηκε στο αίτημα προς το υπουργείο για μερική απαλλαγή των οφειλών των επιχειρήσεων, μετά τις καταστροφές στο Ανατολικό Πήλιο (ίσως και το Ν. Πήλιο) και τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας απάντησε θετικά και η εγκύκλιος θα γνωστοποιηθεί σήμερα. Ο ίδιος είπε ότι προβλέπεται μια εξάμηνη ευνοϊκή ρύθμιση για τις παλιές οφειλές αλλά και για τις τρέχουσες υποχρεώσεις που θα καθορίζονται μέσα απ΄ την ΚΥΑ που θα συνυπογράφει και το Υπ. Οικονομικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.