Ανεβαίνει και άλλο σήμερα ο υδράργυρος στη Μαγνησία

Θα δροσίσει απ΄ την Πέμπτη και η θερμοκρασία θα σημειώσει εμφανή πτώση…

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και στη Μαγνησία, ενώ… καμίνι θα θυμίζει και πάλι σήμερα Τετάρτη ο νομός, με το θερμόμετρο, όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, να ξεπερνά τους 40 βαθμούς ακόμη και στον Βόλο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη όπως χθες, έτσι και σήμερα, θα πνέει νοτιοδυτικός άνεμος, λίβας. Η θερμοκρασία στον Βόλο , σήμερα Τετάρτη θα φθάσει τους 41 ίσως και τους 42 βαθμούς. Από το απόγευμα αρχίζει να πνέει ένα βόρειο ρεύμα, το οποίο θα δροσίσει την ατμόσφαιρα και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει εμφανή πτώση, ακόμη και 8-9 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη θα πνέουν βόρειοι ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ και πιο ανοιχτά στο βορειοδυτικό Αιγαίο 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στον Βόλο στους 33-34 βαθμούς Κελσίου, ενώ ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή.
Το Σαββατοκύριακο κοπάζουν οι βοριάδες και η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 2 βαθμούς, φτάνοντας τους 34 και 35 βαθμούς, δημιουργώντας συνθήκες κανονικές για την εποχή που διανύουμε.
«Η εβδομάδα μπορεί να ξεκινά λίγο δύσκολα, αλλά μετά μας ανταμείβει με καλές θερμοκρασίες κι έτσι φαίνεται ότι θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Περιμένουμε δροσιές τον Αύγουστο, ιδίως για το πρώτο δεκαήμερο η εικόνα εκτίμησης είναι πως θα είναι πιο δροσερό», τόνισε ο κ. Τακούδης.

Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες

Λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού καύσωνα και προκειμένου να προστατευθούν οι συμπολίτες μας που στερούνται κλιματισμού στα καταλύματα τους, ο Δήμος Βόλου συνεχίζει, όπως ανακοινώνει, να λειτουργεί από χθες, αλλά και σήμερα, Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, τις εξής δομές:
• Το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, τηλ. 24210 20252
• Το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Αραχώβης – Μπότσαρη ( είσοδος επί της Κατσαντώνη) τηλ. 91760
Σε περίπτωση που το κύμα καύσωνα συνεχιστεί θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για ενδεχόμενη παράταση των έκτακτων μέτρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.