Άνω – κάτω υπάλληλοι του ΙΚΑ καταγγέλλουν ρουσφετολογικές τοποθετήσεις

Αναταραχή στους κόλπους και της τοπικής Ν.Δ., προγραμματίζεται ραντεβού με τον Υπ. Εργασίας!

Άνω – κάτω έχουν γίνει πανελλαδικά, αλλά μέχρι ενός σημείου… και τοπικά, υπάλληλοι του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) που καταγγέλλουν μέσω της Ομοσπονδίας, «ρουσφετολογικές τοποθετήσεις», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναταραχή επικρατεί στους κόλπους και της τοπικής Ν.Δ., αφού δεν είναι τυχαίο, ότι προγραμματίζεται ραντεβού βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, με τον Υπ. Εργασίας κ. Χατζηδάκη!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήσεις που έγιναν από τοπικό πολιτικό πρόσωπο, έχουν προκαλέσει δυσαρέσκειες και διαμαρτυρίες, ανάμεσα στους υπαλλήλους.

Την ίδια ώρα, και πανελλαδικά, παρά το γεγονός ότι έγιναν προτάσεις από τα αρμόδια διευθυντικά στελέχη για την στελέχωση των τμημάτων που είτε υπήρχαν είτε δημιουργούνται κατά τόπους, ώστε να αξιοποιηθούν έμπειροι και με προσόντα υπάλληλοι, εντούτοις, δεν έγιναν κρίσεις απ΄τα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, καταγγέλλεται ότι μερίμνησαν πρόσωπα που πρόσκεινται σε συγκεκριμένα γραφεία πολιτικών, γεγονός που η ΠΟΣΕ ΙΚΑ το καταγγέλλει ως «ρουσφετολογικές τοποθετήσεις».

Μάλιστα η αναταραχή που επικρατεί και τοπικά, έχει απασχολήσει και τους συνδικαλιστικούς κύκλους πανελλαδικά, καθώς είναι η πρώτη φορά όπως λέγεται, που γίνονται προϊστάμενοι τμημάτων υπάλληλοι για τους οποίους αναμένονται αποφάσεις εμπλοκής τους, σε ΕΔΕ και δικαστήρια, άλλοι που αποτελούν μέλη της ίδιας οικογένειας, αλλά και σε άλλη περίπτωση, προσώπων, που… πριν καν αναλάβουν καθήκοντα, δίνουν ήδη κατευθύνσεις στους «υφισταμένους» τους!

Παράλληλα, επειδή αξιοποιούνται πλέον και άλλοι χώροι, με τη δημιουργία νέων διευθύνσεων, υπάλληλοι (σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ), έλαβαν εντολή για ανάληψη εργασίας σε γραφεία της υπηρεσίας στον Βόλο, όπου… δεν υπάρχουν ακόμη, όχι μόνο καρέκλες να …καθίσουν, αλλά ούτε πρίζες για τους υπολογιστές!

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Σχετικά με την επιλογή και την τοποθέτηση προϊσταμένων στις υπό σύσταση Τοπικές Δ/νσεις του e-ΕΦΚΑ η ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων) είχε απ΄την αρχή του Οκτώβρη αποστείλει σχετικό έγγραφο με όλες τις παρατηρήσεις στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ  κ. Παναγιώτη Δουφεξή και με κοινοποίηση στη Γεν. Δ/ντρια Διοικητικής Υποστήριξης, και Τεχνικών Υπηρεσιών & Στέγασης, καθώς και τους Συλλόγους-Μέλη της.

Μάλιστα όπως σημειώνει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, προς τον διοικητή, «Διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται και επί των ημερών της δικής σας διοίκησης, η εφαρμογή της μεταβατικού χαρακτήρα διάταξης της παρ. 1 του άρθρου 18 του Ν. 4492/2017, η οποία έχει προκαλέσει δυσαρέσκειες, διαμαρτυρίες και δικαιολογημένες πικρίες σε σημαντικό αριθμό άξιων συναδέλφων μας και στελεχών του οργανισμού μας. Πιστεύουμε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν θα προέκυπτε, εάν η συγκεκριμένη μεταβατική διάταξη, εφαρμοζόταν χρονικά ενιαία κι επί του συνόλου των οργανικών μονάδων του e-ΕΦΚΑ. Εάν, μάλιστα, ενεργοποιούνταν γι’ αυτό το σκοπό και το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, τότε θα είχαμε και μία δικαιότερη κι αντικειμενικότερη κρίση, στις τοποθετήσεις αυτές».

Όπως τονίζεται παράλληλα, «οι υπάλληλοι του φορέα μας, γνωρίζονται πάρα πολύ καλά μεταξύ τους κι έχουν εν συναίσθηση των προσόντων τους αλλά και της επαγγελματικής τους επάρκειας, γνωρίζοντας -αντιστοίχως- και τις ικανότητες αλλά και τα προσόντα των υπολοίπων συναδέλφων μας. Οπότε, όταν βλέπουν να καταστρατηγούνται βασικές αρχές αντικειμενικής κρίσεως και κανόνων αξιολόγησης, αναμενόμενα αισθάνονται μία σημαντική τρώση της εμπιστοσύνης που οφείλουν να έχουν προς τον φορέα-εργοδότη τους, αφού τέτοιες καταστάσεις, διαταράσσουν το περί δικαίου αίσθημα, ενώ θέτουν και σοβαρά ζητήματα παραβίασης των κανόνων χρηστής διοίκησης, κάτι που βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του e-ΕΦΚΑ».

Καλούν τον διοικητή, να τηρήσει τους κανόνες και τις αρχές της αξιοκρατίας κατά τις τοποθετήσεις που γίνονται σε θέσεις ευθύνης κατά τη σύσταση των Τοπικών Διευθύνσεων και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του φορέα, να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες, «ώστε να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι κρίσεις για την επιλογή των ικανότερων συναδέλφων μας στις θέσεις ευθύνης του φορέα, σύμφωνα πάντα και με τα όσα ορίζονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.