Αντίθετος στο παζάρι του Δ. Βόλου

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τ. Μπασδάνης

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης, μιλώντας χθες στο “Ράδιο-Ένα 102,5”, δήλωσε αντίθετος στην εμποροπανήγυρη που θα διοργανώνει ξανά το καλοκαίρι ο Δήμος Βόλου, λέγοντας ότι συμπίπτει με την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων στην εμπορική αγορά.
Ο Τέλης Μπασδάνης χαρακτήρισε το παζάρι θεσμό που φθίνει και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο καταναλωτικό κοινό της πόλης μας, διότι, πέραν του Λούνα Παρκ, που προσφέρει μια μορφή διασκέδασης στη νεολαία, τα «καταστήματα» που φιλοξενεί υποκαθιστούν τη λαϊκή αγορά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη μορφή αυτής της λαϊκής αγοράς, έρχονται έμποροι άλλων περιοχών, με αποτέλεσμα ο τζίρος να φεύγει από την οικονομία της πόλης, σε βάρος των εμπορικών καταστημάτων.
Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι ως θεσμός τα τελευταία χρόνια δεν έδωσε κάτι διαφορετικό, αλλά αντίθετα υπήρξε δυσαρέσκεια και εκ μέρους ων εμπόρων διότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη κίνηση, ενώ δεν προσελκύει επισκέπτες άλλων περιοχών. Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να προσανατολιστούμε σε εκθέσεις που θα φέρουν χρήμα στην πόλη.
Σύμφωνα με τον κ. Μπασδάνη, λίγο καιρό μετά το παζάρι του Βόλου υπάρχει το παζάρι του Αλμυρού, όπου οι επαγγελματίες εκθέτουν τα προϊόντα τους, που έχει διαφορετική συμπεριφορά και συμβάλει στον τζίρο των καταστημάτων (εστίαση κ.λ.π.).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.