Απόφαση για μη υλοποίηση φαρμακευτικών συνεδρίων στη Μαγνησία από τη νέα χρονιά!

Έντονη αντίδραση των ξενοδόχων και των φαρμακοποιών

Απόφαση για μη υλοποίηση φαρμακευτικών συνεδρίων τόσο στη Μαγνησία, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τις περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τη νέα χρονιά φέρεται να έχει λάβει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αρχικά των ξενοδόχων που έθεσαν το θέμα στην Υπουργό Τουρισμού και ακολούθως των φαρμακοποιών, που δεν τους γνωστοποίησε το θέμα.
Η εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ανέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή ανακοίνωση των ξενοδόχων αρχικά το θέμα, ενώ σε ανακοίνωση των φαρμακοποιών, δίνεται συνέχεια, καθώς φαίνεται ότι το θέμα λαμβάνει αρνητικές διαστάσεις για την περιοχή.
Όπως τονίζεται από τον πρόεδρο του συλλόγου των φαρμακοποιών Μαγνησίας Κ. Ματσιόλη, «σχετικά με την μη πραγματοποίηση φαρμακευτικών συνεδρίων στην περιοχή από την 1η Ιανουαρίου 2018, θα θέλαμε να ενημερωθούμε περισσότερο για την απόφαση αυτή , που τόσο αθόρυβα ψηφίστηκε . Αν πράγματι αυτό αληθεύει τότε θα πρέπει να ενημερωθούμε για αυτό ,με δεδομένο ότι αποτελεί κορυφαίο γεγονός η προσέλευση και η φιλοξενία στον Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή σύνεδρων από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο .
Η πραγματοποίηση αυτών των συνεδρίων , τόσο από οικονομικής απόψεως {στήριξης της τοπικής κοινωνίας }, όσο ασφαλώς και ανάδειξης της πόλης μας σαν κορυφαίος τόπος αναδείξεις γεγονότων επιστημονικών πανελλαδικής εμβέλειας.
Θυμίζω την μεγάλη επιτυχία που είχε η πρωτοβουλία για διοργάνωση του θεσμού των Πανθεσσαλικών Φαρμακευτικών Συνεδρίων , από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας , με την πολύ μεγάλη επιτυχία του 1ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου στις 29-30 Νοεμβρίου του 2015 , την μεγάλη επιτυχία του Συνεδρίου της Εθνοφαρμακολογίας πέρυσι τον Οκτώβριο στην Πορταριά, την μεγάλη επιτυχία που είχε επίσης το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας , φέτος στις 10 Ιουνίου 2017, καθώς και μια σειρά από άλλες επιτυχημένες εκδηλώσεις που έγιναν από τον κλάδο των φαρμακοποιιών το τελευταίο διάστημα .
Δεν καταλαβαίνω καθόλου το πνεύμα αυτής της απόφασης , και προκαλεί οργή και αγανάκτηση , το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά ο τόπος μας , υποβαθμίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο .Καλό θα είναι να γνωρίζουμε αν τέτοια απαράδεκτη απόφαση έχει αποφασιστεί και για άλλη περιοχή της χώρας μας… Αν δεν υπήρχε αυτή η συνάντηση των Ξενοδόχων της Μαγνησίας με την Υπουργό τουρισμού δεν θα είχαμε μάθει τίποτα για αυτό το θέμα . Η άποψη των βουλευτών της Μαγνησίας, καθώς και η άποψη των υπολοίπων αιρετών τοπικών και περιφερειακών αρχών ποια είναι; Συμφωνούν με αυτήν την απόφαση , αν πράγματι ισχύει ;Συμφωνούν με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας ; Και αν δεν συμφωνούν τι έχουν κάνει ή τι προτίθενται να κάνουν για αυτό;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.