Απροκάλυπτη διαπλοκή Μπέου – TRT

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Τούλα Παπαδοπούλου!

Τις σχέσεις διαπλοκής μεταξύ της δημοτικής Αρχής Βόλου και του τηλεοπτικού σταθμού TRT αποκάλυψε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με την παράταξή του «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» και την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ιδιοκτήτριας εταιρίας Σεβαστιανή (Τούλα) Παπαδοπούλου! Η προκλητική στήριξη που παρείχε τα τελευταία χρόνια ο τηλεοπτικός σταθμός στην Δημοτική Αρχή Μπέου, μέσω του δημοσιογράφου – κονφερασιέ Σωτήρη Πολύζου λαμβάνει άλλη διάσταση με την συμμετοχή της κας Παπαδοπούλου στο ψηφοδέλτιό του, αφού πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για απόλυτη ταύτιση της γραμμής που είχε δημοσιογραφικά με τις επιθυμίες του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος κυριολεκτικά έσπασε ρεκόρ εμφανίσεων, στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο Δήμαρχο της Θεσσαλίας, στην ιστορία του καναλιού. Οι τηλεθεατές άλλωστε είχαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τη στάση του Σωτήρη Πολύζου όταν είχε απέναντί του τον Αχιλλέα Μπέο και αντίστοιχα όταν είχε άλλους καλεσμένους. Η σύγκλιση με τις απόψεις του Μπέου και η συγκατάβαση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά, ενώ δεν έλειπαν και οι χαριεντισμοί μεταξύ τους. Η καλή χημεία που ανέπτυξαν βέβαια, κυρίως μετά την εκλογή του Μπέου στη θέση του Δημάρχου Βόλου τους έκανε αχώριστους συνεργάτες στον σχεδιασμό εκδηλώσεων της Δημοτικής Αρχής, όσο και σε εκδηλώσεις με πιο προσωπικό χαρακτήρα, όπως το ντεφιλέ μόδας, με μοντέλα κυρίες του Βόλου, και παρουσιάστρια την πρώην σύζυγο του κ. Μπέου Εύη Δαμιανάκη, για την στήριξη της «Φλόγας». Με την ένταξη της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου του καναλιού Τούλας Παπαδοπουλου, ξεπερνιούνται πλέον όλες οι κόκκινες γραμμές που οφείλει να τηρεί ένα Μέσο Ενημέρωσης έστω και αν έχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική στάση και δεν είναι απόλυτα αντικειμενικό. Η ξεκάθαρη σχέση διαπλοκής της διοίκησης και του κεντρικού παρουσιαστή της TRT με την Δημοτική Αρχή Μπέου θέτει σοβαρά ζητήματα για τους όρους διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης και της προβολής των συνδυασμών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στους Παπαδοπούλου-Πολύζο η διοίκηση του καναλιού

Το κανάλι σύμφωνα με πληροφορίες έχει περάσει σε νέα εποχή μετά την σιωπηρή αποχώρηση του εφοπλιστή Γ. Καραγιώργη, ο οποίος το είχε αγοράσει εντάσσοντάς το στο δίκτυο της Hellas Net το οποίο όμως δεν κατάφερε να αποκτήσει την αίγλη που οραματιζόταν ο 68χρονος επιχειρηματίας, αλλά ο ίδιος φέρεται να έχει διατηρήσει τις μετοχές του στην εταιρία.

Η αποχώρηση του κ. Καραγιώργη φέρεται να συνδέεται με την δικαστική περιπέτεια που είχε ο ιδιοκτήτης της Hellas Net τον Σεπτέμβριο του 2016 οπότε και συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το ένταλμα είχαν εκδώσει οι ολλανδικές αρχές, που τον κατηγορούσαν για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση εταιρείας του. Η σύλληψη του έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην οποία διαβιβάστηκε το διεθνές ένταλμα από την Ολλανδία. Ο εφοπλιστής είχε παρουσιαστεί στον εισαγγελέα Εφετών ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό αλλά ο ίδιος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και νοσηλεύθηκε φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας. Λίγο καιρό μετά όμως έκανε προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ η έκδοσή του στην Ολλανδία δεν προχώρησε.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας «Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.» από τις 7 Ιουλίου 2017, απαρτίζεται από τους Παπαδοπούλου Σεβαστιανή του Νικολάου, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο, Πολύζο Σωτήριο του Παναγιώτη, Αντιπρόεδρο και Κόκκαλη Ανθή του Γεωργίου μέλος με θητεία έως τις 19 Ιουνίου 2019.

Συσσωρευμένες ζημιές ύψους 1 εκ. ευρώ
Ρίχνοντας μια ματιά πάντως στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2017, ο τηλεοπτικός σταθμός φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού έχει αρνητική καθαρή θέση και ζημιές ύψους 1.093.941 ενώ το καταβλημένο κεφάλαιο είναι μόλις 970.997 ευρώ. Η εταιρία οφείλει στο δημόσιο 195.071 ευρώ από φόρους και τέλη και 12.281 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία. Οι δανειακές τις υποχρεώσεις ανέρχονται σε 216.255 ευρώ, αυξημένες από την προηγούμενη χρήση κατά 19.000 ευρώ που σημαίνει ότι δεν αποπληρώνονται. Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι ο εξοπλισμός του μεγαλύτερου περιφερειακού καναλιού, όπως αυτοπροσδιορίζεται το TRT είναι απαξιωμένος και αποτιμάται στον ισολογισμό με αξία 11.695 ευρώ.

Αρχιμήδης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.