Αθ. Σιμώτας: Ο κλάδος τουριστικών λεωφορείων συνεχίζει να πλήττεται

Θα διεκδικήσουμε περισσότερα, τόνισε ο Γ.Γ. του Συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Μαγνησίας

Περισσότερα περίμεναν, λίγα … άκουσαν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Μαγνησίας στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Σιμώτα, γεν. Γραμματέα του Συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Μαγνησίας, που μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, ο κλάδος έχει πληγεί και συνεχίζει να πλήττεται, ενώ με το 50% μόνο της χωρητικότητας σε ένα τουριστικό λεωφορείο, το κόστος φαίνεται πως θα μετακυλιστεί στον πελάτη. Σκούρα είναι τα πράγματα τόσο για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων Μαγνησίας όσο και για τους εκδρομείς, καθώς η νέα πραγματικότητα στον τουρισμό, φέρνει αλλαγές και … αυξήσεις.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σιμώτας, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων περίμεναν περισσότερα να ακούσουν από την κυβέρνηση και πιο θαρραλέες αποφάσεις και μέτρα για τον κλάδο τους, ο οποίος ουσιαστικά πάγωσε για τρεις μήνες, ενώ θα έρθει αντιμέτωπος με τα νέα δεδομένα.
«Σίγουρα περιμέναμε περισσότερα, πιο θαρραλέα πράγματα από την κυβέρνηση με βάση το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε . Το θετικό στοιχείο είναι ότι επανακκινείται ο τουρισμός, όμως δεν ακούσαμε κάτι για τους τρεις προηγούμενους μήνες που μας δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα», τόνισε ο κ. Σιμώτας.

Τα τουριστικά λεωφορεία και οι εκδρομές δεν κινήθηκαν καθόλου, καθώς τα σχολεία έκλεισα, ακυρώθηκαν οι σχολικές εκδρομές, απαγορεύτηκε η μετακίνηση από νομό σε νομό, έκλεισαν τα σύνορα, έκλεισε η εστίαση και η μετακίνηση είχε απαγορευτεί. « Είμαστε από τους άμεσα πληττόμενους κλάδους και συνεχίζουμε και είμαστε. Εκτιμάται από 1η Ιουνίου ότι θα αρχίσει να κινείται το θέμα του τουρισμού , όμως με το όριο του 50% στην πληρότητα των λεωφορείων δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο θα είναι να γίνει μία εκδρομή, το κόστος θα μετακυλιστεί στους πελάτες, γιατί άλλο να ταξιδεύεις με 50 κι άλλο με 25. Όσο περισσότερα ήταν τα άτομα, τόσο ήταν πιο χαμηλή τιμή», υπογράμμισε.
Ο κλάδος, σύμφωνα με τον κ. Σιμώτα δεν είναι ευχαριστημένος από τις εξαγγελίες, ωστόσο αναμένει διευκρινήσεις και για τη λειτουργία του αλλά και για τα voucher του τουρισμού, και υπογράμμισε πως η πίεση προς τους κυβερνώντες για κάτι καλύτερο, θα συνεχιστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.