Χιόνισε το βράδυ σε Πήλιο και Όθρυ (βίντεο)

Φωτό αρχείου
Χωρίς να προκύψουν προβλήματα-Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες για χιόνι και μέσα στην πόλη

Χιονόπτωση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες στα ορεινά του Πηλίου, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά, ενώ οι υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες για την όποια ένταση των φαινομένων προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο magnesianews.gr η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η χιονόπτωση ξεκίνησε από τις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης, αλλά με ήπια μορή και συνεχίζονταν τουλάχιστον μέχρι τις έξι το πρωί της Παρασκευής, με συνέπεια να “στρωθεί” το πρώτο χιόνι σε ύψος περίπου δύο εκατοστών. Το χιόνι αφορά κυρίως στα σημεία από τις “κεραίες” μέχρι το Καράβωμα, από Χορεύτρα μέρι το “Δέλτα Νεοχωρίου”, στο Κεραμίδι, αλλά και στην Όθρυ, στην ορεινή Ανάβρα. Από το βράδυ πάντως τα μηχανήματα ήταν διάσπαρτα στο ορεινό δίκτυο Πηλίου και Όθρυος και έριχναν αλάτι.

Ταυτοχρονα, όπως ανέφερε στο magnesianews.gr o δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης, υπήρξε χιονόπτωση αλλά χωρίς προβλήματα, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε ετοιμότητα.
Για σήμερα στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί με τάση παραπέρα ενίσχυσης, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5. 0°C έως 8.0°C.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.