Χρ. Μπουκώρος για φορολογικό: Έναρξη μείωσης φόρων, μετά από πολλά χρόνια

Ο Βουλευτής Μαγνησίας ανέλυσε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και το θέμα του μεταναστευτικού

Κλειδί για την οικονομία χαρακτήρισε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ως αρχή του τη μείωση των φόρων. Ωστόσο ο ίδιος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη παραδέχτηκε πως οι μισθωτοί της μεσαίας τάξης θα δουν μικρή βελτίωση στη φορολογία τους, αλλά σίγουρα δεν θα δουν αυξήσεις. Ο Βουλευτής όμως μίλησε και για το μεταναστευτικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική έχει αλλάξει πλέον, έχουν αυστηροποιηθεί τα πράγματα και δεν χρειάζεται ούτε υπερβολή, ούτε υποτίμηση του ζητήματος.
Την έναρξη μείωσης φόρων στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια σηματοδοτεί το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος τόνισε πως το σύνθημα του ελληνικού λαού θα πρέπει να είναι “κάτω οι φόροι, πάνω οι επενδύσεις”.
“Αυτό είναι το κλειδί της λύσης και βλέπω μέχρι τώρα ότι έχουμε μία ηγεσία στο Υπουργείο Οικονομικών, που λέει ότι, κάθε δημοσιονομικό χώρο που θα βρίσκω από δω και πέρα, θα πηγαίνει στη μείωση των φόρων, δηλαδή στην αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών και στην αναθέρμανση της οικονομίας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η νέα κυβέρνηση “χτίζει” την αξιοπιστία της χώρας και της ελληνικής οικονομίας.

Μικρή ελάφρυνση σε μισθωτούς της μεσαίας τάξης

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. παραδέχτηκε πως οι φοροελαφρύνσεις δεν θα είναι μεγάλες για τους μισθωτούς της μεσαίας τάξης, λέγοντας παράλληλα πως η λεγόμενη μεσαία τάξη έχει μεταβληθεί τα χρόνια της κρίσης.
“Η αλήθεια είναι ότι οι μισθωτοί της μεσαίας τάξης βλέπουν μικρή ελάφρυνση. Πάντως δεν έχουν αυξήσεις, που έβλεπαν τα τελευταία χρόνια να αυξάνεται οι φορολογικοί τους συντελεστές και να φτάνουν μέχρι και το 70% του εισοδήματός τους να καταβάλλεται στο κράτος. Ωστόσο, η μεσαία τάξη έχει μεταβληθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται στις 10-15.000 ευρώ κι αυτοί πλέον έχουν μεγάλο κέρδος. Ένας επιχειρηματίας που δήλωνε 10.000 ευρώ, πλήρωνε 4.500 ευρώ περίπου φόρο, τώρα πληρώνει 1800 ευρώ φόρο.
Ο εισαγωγικός φόρος από το 22% πηγαίνει στο 9%, κι έτσι προκύπτει το όφελος και μπαίνει φοροαπαλλαγή 1000 ευρώ για κάθε παιδί”, είπε ο κ. Μπουκώρος επισημαίνοντας πως στη μεσαία τάξη εντάσσονται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα δουν το 2020 με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί, το φόρο των επιχειρήσεων να πηγαίνει από 28 στο 24%.
“Κι αν μοιράζουν και μερίσματα πάει ακόμη μεγαλύτερη η ελάφρυνση. Άρα δεν μιλάμε για μικρές ελαφρύνσεις στο σύνολο της μεσαίας τάξης, ένα μέρος της μεσαίας τάξης θα δει μικρά οφέλη, οι υπόλοιποι θα δουν μεγάλα οφέλη”, συμπλήρωσε.
Ακόμη, ανέφερε πως υπάρχει αισθητή αλλαγή του κλίματος στην οικονομία, σημειώνοντας πως τον Αύγουστο μειώθηκε η ανεργία κατά 2,2% και διαμορφώθηκε στο 16,5%, ενώ σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει αισιοδοξία στην κυβέρνηση, αλλά συντονισμένη εργασία και στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων.

Άλλαξε η πολιτική στο μεταναστευτικό

Ο Βουλευτής Μαγνησίας όμως μίλησε και για το μείζον ζήτημα της πολιτικής και της κοινωνίας, αυτό του μεταναστευτικού υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική πλέον έχει αλλάξει, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση έστελνε το μήνυμα “ας έρθουν όσοι θέλουν, είτε πρόσφυγες είτε μετανάστες είναι το ίδιο, ας κάνουν μία αίτηση κι ας κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα”.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις και τις κινητοποιήσεις πολιτών ενάντια στους μετανάστες ο κ. Μπουκώρος τόνισε πως “Οι Έλληνες δεν έγιναν ξαφνικά ρατσιστές. Δεν μπορούμε να λέμε ότι από τη μια βγάζουν εκτός Βουλής ακραία κόμματα κι από την άλλη έγιναν ρατσιστές. Η πολιτική όμως αυτή άλλαξε. Εμείς ξεχωρίζουμε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο την προηγούμενη εβδομάδα, αυστηροποιεί τα πράγματα, εξετάζει γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου, φτιάχνει κέντρα κλειστού τύπου κι όσοι δεν δικαιούνται άσυλου θα επιστρέφουν. Είναι εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής, αλλά ένας νόμος που ψηφίζεται την προηγούμενη εβδομάδα, μην περιμένετε να αποδώσει την επόμενη”.
Ο ίδιος ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε ότι αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία μεταφορά από τα νησιά προς τη χερσαία Ελλάδα , πως οι 20.000 πρόσφυγες-μετανάστες θα μοιραστούν δίκαια στους 40 χερσαίους νομούς και ανέφερε πως αν και ακόμη δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη Μαγνησία, θα είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα έρθουν στην περιοχή. Τέλος, ανέφερε πως δεν χρειάζεται ούτε υπερβολή, ούτε υποτίμηση του ζητήματος, εκείνο που χρειάζεται μία οργανωμένη πολιτεία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και την τρομοκρατία

Στο μεταξύ, ο βουλευτής της Ν. Δ μίλησε για το θέμα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης συνδέοντας το ζήτημα με την υπόθεση Novartis, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ” Ποιος κατηγορεί την κυβέρνηση για παρέμβαση στη δικαιοσύνη; Ο ΣΥΡΙΖΑ που ο κ. Τζανακόπουλος πήγε στον Άρειο Πάγο και είχε συναντήσεις με δικαστές ως μη όφειλε, προκειμένου να βγει γρήγορα το θέμα της Novartis; Αυτή που πήραν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ιδιαιτέρα στο νομικό τους γραφείο, μία ημέρα μετά τη συνταξιοδότησή της; Αυτοί που είχαν Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για παρεμβάσεις και χειραγώγηση της δικαιοσύνης;”.
Τέλος, ο κ. Μπουκώρος μίλησε και για το θέμα της τρομοκρατίας και τις συλλήψεις που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “Πρέπει να τελειώσουμε τα θερμοκήπια της τρομοκρατίας, να πάψουν τα πανεπιστήμια να είναι παρασκευαστήρια βομβών μολότοφ, να πάψουν να υπάρχουν κάποιες καταλήψεις που δεν ξέρεις ποιοι είναι μέσα” και συμπλήρωσε πως το κλίμα σε όλους τους τομείς είναι γενικώς βελτιωμένο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.