Χρ. Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Είμαστε σε κλίμα εκλογών- Θα υπάρχουν ανακοινώσεις»

Η αυριανή «μάχη» των πολιτικών αρχηγών θα δείξει πόσο κοντά ή όχι είναι ο δρόμος των εκλογών

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, με το άρωμα των εκλογών να είναι ιδιαιτέρως έντονο. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος δεν έκρυψε τον προεκλογικό αυτό αναβρασμό, επισημαίνοντας μάλιστα, πως η αυριανή ημέρα θα δείξει κατά πόσο θα επιταχυνθούν ή θα επιβραδυνθούν οι εκλογές.

 

 

«Δεν σταματά ποτέ η προεκλογική εκστρατεία, οπότε δεν χρειάζεται και να ξεκινήσει. Το κλίμα είναι εκλογών. Για μένα κάνουμε όλοι προεκλογική εκστρατεία κι εγώ το ίδιο κάνω και δεν το αρνούμαι, όμως είναι λάθος. Από τη μεταπολίτευση και μετά στην Ελλάδα, κάθε 2,5 χρόνια έχουμε εθνικές εκλογές. Δεν εμπεδώνεται έτσι σταθερότητα και σοβαρότητα. Στο τέλος της τετραετίας έπρεπε να γίνονται πάντα εκλογές και όχι μόνο τώρα. Εκτός πια κι αν έχανε τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη του κόσμου. Εδώ μόνο συμβαίνει μετά τις εκλογές να συζητάμε πότε θα γίνουν εκλογές. Αυτά όλα όμως τα πληρώνει η χώρα.  Αύριο θα δούμε εάν θα επιταχυνθεί ή θα επιβραδυνθεί η πορεία προς τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος σημειώνοντας πως ακόμη έχουμε να ακούσουμε ανακοινώσεις μέτρων, όπως το νέο ενεργειακό πακέτο από κ. Σκρέκα, τη δέσμη μέτρων για τα καύσιμα που μελετά ο κ. Σταϊκούρας, ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και άλλα που αφορούν σε κτηνοτρόφους και αγρότες.

Μάλιστα ο κ. Μπουκώρος σχολιάζει πως αύριο αναμένεται μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και εξαιτίας της επικαιρότητας που εν πολλοίς θα διαμορφώσει την ατζέντα. «Η ακρίβεια, τα ελληνοτουρκικά, η ενεργειακή κρίση είναι μείζονα ζητήματα για την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να μην αφορούν τον πολιτικό κόσμο, εφόσον αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών», σημείωσε.

Ο Τσίπρας έχει έλλειμα πολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού- Θα «σέρνει» το θέμα Βαρουφάκη

 

Ο κ. Μπουκώρος σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα και τον ασκό του Αιόλου που άνοιξε μετά την πρόταση Τσακαλώτου για κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς η ΝΔ έχει επαναφέρει στην πολιτική κουβέντα τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

«Αυτό προέκυψε μετά την πρόταση Τσακαλώτου για εκ νέου συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης εκδιώχθηκε από τον κ. Τσίπρα μετά όσα έγιναν το 2015. Ο κ. Τσίπρας δεν αρνήθηκε τη συνεργασία, να πει ότι δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο. Όταν το νούμερο 2 του κόμματος βγαίνει και προτείνει μία κυβερνητική συνεργασία, δεν λέει μια άποψη, μια διχογνωμία, μια άλλη οπτική γωνία για ένα θέμα, εδώ μιλάει για την επιτομή της ύπαρξης και της λειτουργίας του κόμματος και λέει να συνεργαστούμε και τη συνεργασία να την προαναγγείλουμε προ των εκλογών με τον κ. Βαρουφάκη. Να μην το θέσει η ΝΔ; Άμα πει ο Μητσοτάκης αύριο ότι θα συνεργαστώ με τον Ανδρουλάκη, δεν θα του πει ο Τσίπρας για την περίοδο 2011-2014 που συνεργάστηκε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ;», τόνισε ο κ. Μπουκώρος.

Βέβαια σχολίασε και τα τότε τεκταινόμενα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι « δεν είχαμε περάσει και λίγα, βρεθήκαμε με το ένα πόδι εκτός ΕΕ», ενώ υπογράμμισε πως είναι κομβικό σημείο η συνεργασία Τσίπρα- Βαρουφάκη, καθώς μπορεί να σηματοδοτήσει νέους πειραματισμούς, νέες περιπέτειες και νέα αστάθεια, όπως τόνισε. Ο κ. Μπουκώρος δε, επεσήμανε ότι κ. Τσίπρας δεν «ξεκόβει» το ενδεχόμενο αυτής της συνεργασίας και θα το αφήνει το θέμα να «σέρνεται», καθώς όπως είπε ο βουλευτής, «έχει έλλειμα πολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού».

Ο Βουλευτής της ΝΔ συνέχισε λέγοντας πως το 2015 δεν περάσαμε χωρίς κόστος, καθώς ο λογαριασμός ήρθε και προσέθεσε 100δις ευρώ στο χρέος της χώρας και μάλιστα έφερε και ένα τρίτο, αχρείαστο, όπως το χαρακτήρισε και σκληρότερο μνημόνιο.

Αναφέρθηκε και στο μαξιλάρι των 36 δις που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη θητεία του, σημειώνοντας πως στο «μαξιλάρι βάλαμε κι άλλα «πούπουλα» και το φουσκώσαμε». Εξήγησε πως τα 40 πλέον δις, χωρίζονται σε  16,5 δις, τα οποία πρέπει να υπάρχουν άμεσα, σε πρώτη ζήτηση σύμφωνα με τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου και σε 20 δις, τα οποία είναι τα χρήματα που έχει στα ταμεία της η Τράπεζα της Ελλάδος, οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα Υπουργεία, τα Νοσοκομεία, κτλ για τα τρέχοντα.

Για το 2015 και το τι παρέδωσε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπουκώρος ανέφερε πως «Το 2015 παραδώσαμε μια χώρα με ένα βιώσιμο χρέος που έβγαινε από την κρίση.  Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο τότε εκμεταλλεύτηκε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να ρίξουν την κυβέρνηση. Δηλαδή ο Τσίπρας μπορεί να λέει τέσσερα χρόνια τώρα, δεν προλάβαμε και δεν προκάναμε κι εκείνη η κυβέρνηση των Σαμαρά- Βενιζέλου τότε των 2,5 ετών αμέσως μετά την κρίση και την χρεοκοπία δεν μπορεί να λέει ότι δεν πρόλαβε; Τι δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι αυτά; Και να μην ξεχνάμε ότι το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήγε για χρήματα και γύρισε με μνημόνιο».

Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε ένα μέτρο δρόμος

Ο κ. Μπουκώρος όμως μίλησε και για την πορεία της οικονομίας τονίζοντας πως η Κυβέρνηση, παρόλη την κατάσταση που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο, προσπαθεί και πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό την υλοποίηση επενδύσεων.

Έφερε δε στη συζήτηση, τις επενδύσεις ιδιωτικές και δημόσιες που γίνονται στη Μαγνησία, λέγοντας πως έχει ξεκινήσει το έργο της ηλεκτροκίνησης, συνολικού κόστους 42εκ. ευρώ, αναφέρθηκε στην επένδυση στα Καλά Νερά 15 εκ. ευρώ, στην επένδυση του Ομίλου Στασινόπουλου 100εκ. ευρώ, στις επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων στον αγροδιατροφικό τομέα στη Μαγνησία, ενώ σημείωσε ότι τον Αύγουστο θα αναδειχθεί μειοδότης για το ΣΔΙΤ στη Βαμβακουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ύψους 70 εκ.

« Στα 4,5 χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ ποιες επενδύσεις ιδιωτικές ή δημόσιες έγιναν στη Μαγνησία; Ούτε ένα μέτρο δρόμος δεν έγινε. Και μας παρουσίαζαν ως επενδύσεις τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και τα προγράμματα Φιλόδημος, όπως τώρα είναι το Τρίτσης με τα οποία έπαιρναν οι δήμοι τα τρέχοντα.  Οι δήμοι στη Μαγνησία τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι τα τρέχοντα, η μόνιμη χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων. Δεν είμαι μηδενιστής, όλοι προσπαθούν αλλά όλοι πρέπει να κρίνονται εκ της αποτελεσματικότητάς τους», σχολίασε ο κ. Μπουκώρος.

Είμαστε ενεργειακά εξαρτώμενη χώρα- Η συμμετοχή

του λιγνίτη στην παραγωγή ενέργειας της χώρας είναι 7%

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας και στο γεγονός ότι η χώρα είναι ενεργειακά εξαρτώμενη, ο Βουλευτής σημείωσε πως δεν δημιούργησε την ακρίβεια η πολιτική της ΝΔ. Η χώρα, καθώς είναι ενεργειακά εξαρτώμενη επηρεάζεται από τις διεθνείς συνθήκες. Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε, γίνονται προσπάθειες προώθησης των ΑΠΕ, που αυξάνονται ικανοποιητικά, καθώς μόνο έτσι θα μπορεί η χώρα να ρυθμίζει τις τιμές της ενέργειας.

Σε ότι αφορά δε στον λιγνίτη ο κ. Μπουκώρος ξεκαθάρισε πως όλα τα εργοστάσια λιγνίτη στη χώρα δουλεύουν στο…φουλ. Εξήγησε όμως πως η συμμετοχή του λιγνίτη  στην παραγωγή ενέργειας της χώρας δεν ξεπερνά το 7%,  ποσοστό που μπορεί να επηρεάσει ελάχιστα  τις τιμές. Ανέφερε πως το  22-23%  του ενεργειακού μείγματος της χώρας είναι ΑΠΕ και το 70% είναι φυσικό αέριο που εισάγεται.

«Η κυβέρνηση επιδοτεί συνεχώς, υπάρχει νέο πακέτο που θα ανακοινώσει ο κ. Σκρέκας, παραμένει όμως το πρόβλημα με τα καύσιμα κι εκεί το πρόβλημα είναι κατά 80% εισαγόμενο και κατά 20% ελληνικό, καθώς υπάρχουν κερδοσκοπίες στην εσωτερική αγορά», σημείωσε ο Βουλευτής. Βέβαια, αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις που έρχονται από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, καθώς όπως σημείωσε ο ίδιος, κάθε δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται, τα χρήματα αυτά θα επιστρέφονται στην ελληνική κοινωνία προς άμβλυνση των δυσκολιών.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.