Χρήστος Καραζούπης: Πουλάει και αποχωρεί η εταιρία που ήθελε να κάνει επένδυση στις Νηές

Είπε ότι το ενδιαφέρον ατόνησε, απ΄τη στιγμή που ο Βόλος δεν πήρε τους Μεσογειακούς

Η εταιρία που είχε αγοράσει την έκταση στις Νηές, με σκοπό να κάνει την επένδυση, πουλάει ότι έχει και αποχωρεί από την Ελλάδα το 2019, δήλωσε ο Χρήστος Καραζούπης Οικονομολόγος και πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει», τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον ατόνησε, αφότου ο Βόλος δεν πήρε τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο Χρ. Καπαζούπης τόνισε ότι η επένδυση στις Νηές επρόκειτο να γίνει για τους Μεσογειακούς Αγώνες, που τελικά αφού δεν έγιναν, δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για την επένδυση, ενώ εκτός από τα περιβαλλοντικά θέματα που υπήρχαν, υπήρχαν ζητήματα και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
«Η Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», δεν ήταν κατά τη επένδυσης και αν υπήρχε κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας να την υλοποιήσει, δεν θα μπορούσε να σταματήσει την επένδυση», τόνισε ο Χρ. Καραζούπης, που συμπλήρωσε ότι υπάρχουν δύο πορίσματα της Κτηματικής Υπηρεσίας, ότι η έκταση που πουλήθηκε ανήκει στο Δημόσιο.
«Εμείς θέλουμε την έκταση που ανήκει στο Δημόσιο και ανήκει στους πολίτες, να παραχωρηθεί στο Δήμο Αλμυρού, ενώ σύμφωνα με το προσύμφωνο Πολιτείας – Εκκλησίας, αν θέλει το κράτος να παραιτηθεί υπέρ της Εκκλησίας, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα», τόνισε.
Ο κ. Καραζούπης ανέφερε ότι η εταιρία που έχει αγοράσει την έκταση στις Νηές, το 2019, θα πουλήσει τα πάντα και θα φύγει από την Ελλάδα, αλλά με τη συγκεκριμένη έκταση που είναι αμφισβητούμενη δεν μπορεί να κάνει κάτι.
«Η Μητρόπολη έχει πάρει χρήματα από αυτή τη διαδικασία που πρέπει να επιστρέψει και αν δεν μπορεί, πρέπει να επιστρέψει τις εκτάσεις που πούλησε», τόνισε ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής ομάδας.
Όπως και να’ χει, δήλωσε, εμείς παλεύουμε οι εκτάσεις να έρθουν στους δημότες όπου ανήκουν, γιατί τα κτήματα αυτά ήταν των παππούδων μας, που επί Τουρκοκρατίας τα έδιναν στα μοναστήρια, γιατί δεν φορολογούνταν.

Ενδιαφέρον για την Τ.Α.

Ο Χρήστος Καραζούπης τόνισε, ότι γνωρίζει καλά τα τοπικά πράγματα, από την 35χρονη υπηρεσία του στο Δήμο και μπορεί να προσφέρει. Λόγω του νέου νόμου «Κλεισθένης» και την απλή αναλογική, ο καθένας στον Αλμυρό δηλώνει υποψήφιος, με την ελπίδα να πάρει ένα ποσοστό να βγάλει 1-2 έδρες, είπε ο Χρ. Καραζούπης, που τόνισε ότι μιλάει καθημερινά μαζί τους και συζητούν για ένα σχήμα που θα βοηθήσει τον τόπο.
Ο ίδιος χαρακτήρισε επικίνδυνη τη Δημοτική Αρχή και είπε ότι πρέπει να φύγει, διότι δεν έχει κάνει κανένα έργο και το μόνο που κάνει, είναι να πιέζει επαγγελματίες, δημότες και υπαλλήλους. Ο Χρ. Καραζούπης εκτίμησε ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση ανάμεσα στους υπόλοιπους που δείχνουν ενδιαφέρον, τι θέλουν, ώστε να συσπειρώσουν την κοινωνία, να μη διασπαστεί και να μην εκλεγεί ο ίδιος ή κάποιος χειρότερος δήμαρχος. Εξέφρασε δε την ελπίδα, ότι στο τέλος θα βρεθεί μια λύση για το καλό του τόπου και των δημοτών, με επικεφαλής κάποιον που τον θέλει η κοινωνία και μπορεί να προσφέρει.

«Περιμένω να διωχθεί ο δήμαρχος»

Ο πρώην διευθυντής υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού, δήλωσε ότι δεν εκδιώχτηκε, αλλά μια προσωπική εμπάθεια του δημάρχου τον οδήγησε σε αργία για διάστημα 20 μηνών, στο οποίο πληρωνόταν τον μισό μισθό, δικαιώθηκε από όλα τα ποινικά Δικαστήρια και πήρε όλα τα χρήματά του πίσω.
Ο ίδιος, συνταξιούχος πλέον, δήλωσε ότι αναμένει ένα δικαστήριο ακόμη με το οποίο ζητάει 350.000 € για συκοφαντία και διαπόμπευση, όχι μόνο για να πάρει πίσω τα χρήματα που δικαιούνταν, αλλά και παραπάνω, κάτι που είπε ότι κατάφερε ο δήμαρχος Αλμυρού. Όπως είπε, προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με καταγγελία και κατά του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας και ήδη έλαβε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών ότι οι διαδικασίας που ακολουθήθηκαν σε βάρος του ήταν μη μόνιμες και ζητά από την Αποκεντρωμένη να κάνει ενέργειες.
Όπως εξήγησε, πλέον ο κ. Ντίτορας πρέπει να διώξει πειθαρχικά τον κ. Εσερίδη, αλλιώς το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να διώξει τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης και αν αυτό δεν γίνει, δήλωσε αποφασισμένος να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Καραζούπης δήλωσε ότι ο κ. Εσερίδης χρησιμοποίησε την ιδιότητα του δημάρχου και με χρήματα των δημοτών, έβαζε δικηγόρους να τον διώξουν «για να κάνει το κέφι του», όπως είπε και διότι το 2007 του είχε κάνει μήνυση για βιαιοπραγία εναντίον του. Ο ίδιος είπε ότι όσα χρήματα κερδίσει από την αγωγή κατά του δημάρχου, θα κρατήσει τα έξοδά του και τα υπόλοιπα θα τα επιστρέψει στο Δήμο για να γίνουν έργα που δεν έκανε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.