Δ. Κολυνδρίνη στο Ράδιο ΕΝΑ: Ατελείωτη βροχή στην ανατολική Μαγνησία εδώ σε τρία 24ωρα

Μάχη για να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό

Μάχη δίνει ακόμη μια φορά η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τόσο τη χερσαία Μαγνησία, όσο και τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη να τονίζει στο Ράδιο ΕΝΑ πως σημειώνεται ατελείωτη βροχή τα τελευταία τρία 24ωρα, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Η ίδια σημείωσε πως αναμένεται εξασθένηση του φαινομένου την Τετάρτη και τότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Σκιάθος, Σκόπελος, Ζαγορά, Μούρεσι και Νότιο Πήλιο είναι οι περιοχές στη Μαγνησία που πλήττονται σφοδρά από τα καιρικά φαινόμενα, καθώς βρέχει ασταμάτητα ενώ και το χιόνι που έριξε ακόμη και χθες στο Πήλιο, λιώνει με τη βροχόπτωση και δημιουργεί ακόμη πιο έντονα προβλήματα.
Στη μάχη αυτή με τον καιρό έχει επιστρατευτεί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με την Αντιπεριφερειάρχη να επισημαίνει σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται πως «αυτό που κάνουμε συνεχώς μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο, περιμένουμε να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το πρωί, είναι αφενός να δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις για να μην διακοπεί πουθενά η κυκλοφορία, γιατί ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου έχει υποστεί πλημμύρες και πριν από τέσσερις ημέρες, οπότε ήταν ήδη πληγωμένη η περιοχή κι ευτυχώς εκεί που είχαν ξεκινήσει οι εργολαβίες και είχαν γίνει τα τοιχία δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.
Έχουμε όμως προβλήματα εκεί που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα έργα, στην ήδη πονεμένη περιοχή στην περιοχή της Μαυρούτζας, προς στο Χορευτό και στο Πουρί είναι τα βασικά μας προβλήματα, κι ενώ είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο προσπαθούμε με τα μηχανήματα είτε να μεταφέρουμε τις φερτές ύλες, είτε να μεταφέρουμε υλικό για να κλείνουμε τα σημεία που έχει κοπεί ο δρόμος, για να εξασφαλίσουμε την κυκλοφορία της συγκοινωνίας όσο και των λιγοστών οχημάτων που κυκλοφορούν, αλλά και τα φορτηγά του Ζαγορίν να μπορούν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους.
Το ίδιο κάνουμε και στα νησιά, που είναι πιο ήπια τα φαινόμενα. Καθαρίζουμε το επαρχιακό δίκτυο εκεί ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί προλάβαμε και ολοκληρώσαμε καθαρισμό ρεμάτων, τόσο στην Σκιάθο με έργο 500.000 ευρώ όσο και στη Σκόπελο με 200.000 ευρώ κι έτσι είχαμε καθαρά τα ρέματα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται παρέμβαση μόνο εκεί που ξεβράζουν οι φερτές ύλες στη θάλασσα. Εκεί τα μηχανήματα ανοίγουν τις όχθες. Κατά τα άλλα είχαμε την απρόσκοπτη διέλευση των νερών και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε κι εκεί την ασφάλεια των αυτοκινήτων, ώστε να είναι προσπελάσιμοι οι δρόμοι και την ασφάλεια των πεζών».
Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη έχουν κηρυχθεί όλες οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ η ίδια τόνισε πως θα υπάρξει διεκδίκηση κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών. Σημείωσε πως κάποιες εργολαβίες είναι ήδη έτοιμες για να ξεκινήσουν και θα γίνει ολική αποκατάσταση των προβλημάτων.
Αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι του Πηλίου είναι ανοιχτοί, με εξαίρεση αυτό προς το Πουρί, ο οποίος είναι κλειστός από την προηγούμενη εβδομάδα. Έχει δοθεί όμως διοχέτευση μέσω παραδρόμου.
« Εκεί από την Τετάρτη, που θα τελειώσει το φαινόμενο θα αρχίσει και η αποκατάσταση του δρόμου με πασαλοδιατρίσεις, πασαλομπήξεις και τοιχία αντιστήριξης. Είναι η εργολαβία που υπογράψαμε πριν από τρεις ημέρες με τον περιφερειάρχη ύψους 4,5 εκ. ευρώ και αφορά στην ανακατασκευή του δρόμου από το Καράβωμα μέχρι και το Πουρί», τόνισε τέλος η Αντιπεριφερειάρχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.