Δ. Τσιμπανάκος: “Σε διαδικασία αυτοοργάνωσης το ΚΙΝ. ΑΛ- Να έχουμε αναφορά στην κοινωνία”

Νέα σελίδα γυρίζει το Κίνημα Αλλαγής- Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Υπό νέες βάσεις προχωρά το Κίνημα Αλλαγής, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις κατευθύνσεις που έδωσε ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης. Παρών ήταν και ο Βολιώτης, μέλος της ΚΕ κ. Δημήτρη Τσιμπανάκος, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για το ανανεωμένο ΚΙΝ.ΑΛ και τη διαδικασία αυτοοργάνωσής του που ξεκινά με βάση την κοινωνία.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν τα θέματα που πολέμου της Ουκρανίας αλλά και της ακρίβειας. Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπανάκο ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξε την ανάγκη ενός κοινού ευρωπαϊκού μετώπου αναφορικά με την άμυνα, την ασφάλεια, το στρατό, όχι με μιλιταριστική έννοια, αλλά ως άμυνα και διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε περίπτωση εισβολής από κάποιο εχθρικό κράτος. “Η χώρα μας έχει την εμπειρία της Κύπρου και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε ως πυξίδα γι’ αυτό που συμβαίνει τώρα, ότι μια χώρα ισχυρή εισβάλει σε μια λιγότερο ισχυρή. Πρέπει να απευθυνθούμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια που ζητάμε να αποδείξει στην πράξη ότι είμαστε οικογένεια. Δεν μπορείς από τη μια να καταδικάζεις πολεμικές ενέργειες κι από την άλλη να τροφοδοτείς με όπλα , όπως γίνεται με περιπτώσεις χωρών – συμμάχων μας στην ΕΕ, την Τουρκία. Δεν γίνεται σε μια μέρα να χορηγούνται 500 εκ. Ευρώ για την ενίσχυση της Ουκρανίας και την ίδια ημέρα 600 εκ ευρώ να εγκρίνονται στη Ρωσία για αγορά ενέργεια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπανάκος.

Στο επίκεντρο και η ακρίβεια

Αναφορικά με το θέμα της ακρίβειας ο κ. Τσιμπανάκος επεσήμανε ότι όποιο μέτρο παίρνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πολιτών είναι καλό, όμως πρέπει να μελετηθεί και να αναδειχθεί έναν το οποιοδήποτε μέτρο είναι αρκετό, τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά αλλά και το κατά πόσο ήταν έγκαιρο και να καλύψει τις ανάγκες πολιτών.

“Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για παράδειγμα η Γαλλία έχει επιβάλλει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και βλέπουμε ότι η κρατική εταιρεία ενέργειας, παρουσιάζει ζημιές με κεντρική πολιτική της κυβέρνησης. Από την άλλη στη χώρα μας, υπάρχει θολό τοπίο και κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλία να ανακοινώσει τέτοια μέτρα”, σημείωσε και τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει την παραπάνω κατεύθυνση στις κυβερνήσεις, πράγμα που στη χώρα μας δεν γίνεται, καθώς τα χρήματα παίρνονται από το ταμείο.

Το ΚΙΝ. ΑΛ προτείνει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας την ευρύτερη μείωση σε αγαθά πρώτης ανάγκης, τη μείωση του ΦΠΑ και του φόρου ειδικής κατανάλωσης για κάποιο διάστημα ενώ έχει προτείνει και μέτρα για την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως κι ένα νέο ΕΚΑΣ που υπολογίζεται στα 500 εκ. Ευρώ για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Μάλιστα, ο κ. Τσιμπανάκος τόνισε πως τα χρήματα τα οποία εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα έχει ήδη διασφαλίσει εξαιτίας του πληθωρισμού από τον Δεκέμβριο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. “Αυτά είναι ένα κομμάτι από αυτά που πήρε από τους πολίτες και τα δίνει πίσω. Αυτό δεν είναι μια πολιτική που ουσιαστικά θα ανακουφίσει. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει ότι κάνει πολιτική από τα χρήματα που παίρνει και τα δίνει πίσω”, σχολίασε.

Νέα σελίδα με το ψηφιακό κόμμα

Εντύπωση προκάλεσε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ. ΑΛ και η παρουσίαση του ψηφιακού κόμματος, μιας εσωτερικής λειτουργίας για μέλη και φίλους του κινήματος.

Ο κ. Τσιμπανάκος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε μια διαδικασία αυτοοργάνωσης κι εξήγησε πως μπορεί να γίνει η οργάνωση της κοινωνίας, μέσω αυτής της ψηφιακής πλατφόρμας.

“Θέλουμε να επιστρέψουμε στην περίοδο που το κόμμα είχε αναφορά στην κοινωνία και όχι μόνο μια κλειστή ομάδα ανθρώπων σε κάποια όργανα να αποφασίζουν για την πολιτική και οργανωτική πορεία ενός κόμματος. Θα ανεβεί μια ψηφιακή πλατφόρμα και η σκοπιμότητα πέρα του να ενημερώνεται για τις απόψεις της παράταξης το κάθε μέλος είναι να τον κάνουμε συμμέτοχο και να μπορεί μέσω αυτής της πλατφόρμας να διαμορφώνει και να φτιάχνει ακόμη και το δικό του δίκτυο.

Ένας από μια επαρχία να φτιάξει ένα δίκτυο και να συζητά προβλήματα της περιοχής του και να ενσωματώνονται κι άλλοι να συζητούν. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα δίκτυα θα μιλούν με τους τομείς πολιτικής. Θα μπορούν να διοργανώνονται εκδηλώσεις, συζητήσεις και να υπάρχει αλληλεπίδραση, ώστε το κόμμα να είναι κοντά στην κοινωνία χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά μέσα”, ανέφερε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, σημειώνοντας πως πρόσβαση σε αυτό θα έχουν και φίλοι του Κινήματος, ανήσυχοι πολίτες που θα μπορούν να στήσουν το δικό του δίκτυο και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις διαδικασίες.

Προετοιμασία και για τις εθνικές εκλογές

Σε ότι αφορά τις επόμενες εθνικές εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ήδη την οργάνωσή τους. Στις 8 Μαΐου θα αναδειχθούν οι νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις και θα προχωρήσουν προς το πολιτικό συνέδριο του κόμματος, όπου θα οριστικοποιηθεί η πολιτική πλατφόρμα και θα εκλεγούν τα κεντρικά όργανα που θα οδηγήσουν την παράταση στις βουλευτικές εκλογές.

“Υπάρχει η Επιτροπή Εκλογών υπό τον κ. Βαγγέλη Αργύρη και έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει. Εμείς είμαστε έτοιμοι και προχωράμε διαδικασίες. Ήδη έχουν γίνει προσπάθειες αυτοοργάνωσης και θα απευθύνουμε ξανά στους πολίτες με έναν τρόπο όπως το είχαμε συνηθίσει, όχι μόνο στηλιτεύοντας αλλά έχοντας προτάσεις, διότι αυτό είναι το δικό μας πολιτικό πρόσημο, ότι θέλουμε να έχουμε έναν ρεαλισμό. Δεν είναι μόνο να κατακρίνεις μιας κυβέρνηση είναι και τι προτείνεις για να το κάνεις καλύτερο”, σημείωσε ο κ. Τσιμπανάκος και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν του άξιζε να είναι μικρό και δεν θα είναι μικρό. “Εδώ είμαστε όχι μόνο για να αναδείξουμε τα προβλήματα αλλά και να τα λύσουμε”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.