Δικαστές, εισαγγελείς και αστυνομικοί εμφανίστηκαν με προστατευτική μάσκα και γάντια

Αναστολή λόγω κορωνοϊού και στα Δικαστήρια του Βόλου

Αναστολή των εργασιών των Δικαστηρίων του Βόλου από χθες, λόγω των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ δικαστές, εισαγγελείς και αστυνομικοί εμφανίστηκαν με προστατευτική μάσκα και γάντια, προστατεύοντας τον εαυτό και τους γύρω τους από τον ιό.
Στο πλαίσιο της προστασίας από την πανδημία, η πίσω πόρτα των Δικαστηρίων (από την οδό Κουταρέλια) έκλεισε και η είσοδος μόνο ατόμων για έκτακτα περιστατικά, γίνεται από την θύρα προς την οδό Ελ. Βενιζέλου.
Ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, γνωστοποιεί την αναστολή εργασιών για την προστασία του κόσμου.
Για τους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν, για κάθε υπηρεσία, γίνεται στα εξής τηλέφωνα: Πρωτοδικείο 24210 23634, Ειρηνοδικείο 24210 39304, Πταισματοδικείο 24210 39230, Εισαγγελία 24210 39181. Για πολιτικά ακροατήρια 24210 39933 και για ποινικά ακροατήρια 24210 39934.
Η ατομική προστασία δικαστικών, εισαγγελέων, αστυνομικών και υπαλλήλων, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με το σύνολο των αστυνομικών εντός του Δικαστικού Μεγάρου, να φέρουν προστατευτικά μάσκα και γάντια, ενώ το ίδιο συμβαίνει, με δικαστικούς και υπαλλήλους.
Χθες που δικάστηκαν τα τρία αυτόφωρα, οι κατηγορούμενοι, που ήταν κρατούμενοι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, εμφανίστηκαν με μάσκες και γάντια, ενώ στην έδρα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου με μέτρα προστασίας εμφανίστηκαν μια δικαστής και η εισαγγελέας έδρας, σε αντίθεση με τους δύο άνδρες δικαστές και τον συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που δεν είχαν λάβει μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.
Επίσης, στο Δικαστικό Μέγαρο δεν μπορούν να εισέλθουν οι πολίτες, εκτός από έκτακτη ανάγκη, ενώ με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου, τα αυτόφωρα που δικάζονται αφορούν αποκλειστικά και μόνο κατηγορούμενους που είναι κρατούμενοι, γίνεται η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, ενώ το Δικαστήριο αποφασίζει, κατά περίπτωση, για την εκδίκαση ή τη διακοπή ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31.1.2021.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.