Δήμαρχος Σκιάθου: «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για την απόδοση κοινόχρηστων χώρων στις Κουκουναριές»

Επισημαίνοντας ότι θα διερευνηθούν ευθύνες και προηγούμενων Δημοτικών Αρχών

Την απόφαση να πράξει ό,τι απαιτείται προκειμένου να απελευθερωθούν και να αποδοθούν ως κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι που χρησιμοποιούνται από τον επιχειρηματία που μισθώνει το πρώην ξενοδοχείο «Ξενία» στην περιοχή των Κουκουναριών ανέλυσε ο δήμαρχος Σκιάθου, θοδωρής Τζούμας, μιλώντας στο ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Παράλληλα επισήμανε ότι θα διερευνηθούν και οι ευθύνες μελών τον προηγούμενων δημοτικών συμβούλιων, για την όλη κατάσταση.

«Μας δίνεται η δυνατότητα να ενεργήσουμε πιο γρήγορα και πιο άμεσα» τόνισε ο κ. Τζούμας, σημειώνοντας ότι από τα 30 στρέμματα, 15 ανήκουν στον Δήμο, αλλά ακόμη τα χρησιμοποιεί προς όφελος της η επιχείρηση. Παράλληλα ανέφερε ότι αποκλείεται η δίοδος στην παραλία Αμπελάκια, ενώ και σε μία όμορη περιοχή που καταλήγει στις παραλίες Μπανάνα και Μικρή Μπανάνα, πρέπει και πάλι να παραχωρηθούν κοινωφελείς και κοινόχρηστες εκτάσεις με βάση Προεδρικό Διάταγμα του 1979.

«Από τον Σεπτέμβρη είχαμε κάνει δύο επιστολές, ενημερώνοντας για όλα αυτά και για το τι πρέπει να κάνει ο επιχειρηματίας, ενώ απάντησε μετά από δύο εξώδικα, υποστηρίζοντας ότι για τη μία περίπτωση ο Δήμος έχει δίκιο αλλά και να το δει με την οπτική γωνία ότι έγιναν εγκαταστάσεις προς όφελος του Δήμου. για την έτερη περίπτωση σημείωσε ότι διαφωνεί με το προεδρικό διάταγμα του 1979. Το προεδρικό διάταγμα όμως δεν το παίρνει κανείς αλά καρτ» σχολίασε ο κ. Τζούμας. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το προηγούμενο που έχει δημιουργηθεί από τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές έχει δυσκολέψει την κατάσταση, δημιουργώντας κεκτημένα. Εκεί στάθηκε στο έκτο μέρος της απόφασης, που δίνει το δικαίωμα να στραφεί κατά των προηγούμενων δημοτικών Αρχών για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Τα δέντρα και η χορηγία…
Σχετικά με δέντρα που κόπηκαν, ο δήμαρχος Σκιάθου ανέφερε ότι το Δασαρχείο πήρε τρεις διαφορετικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, υπήρξαν δέντρα που ξεράθηκαν και για τα οποία το Δασαρχείο σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκιάθου, δεσμεύτηκε ότι θα πάρει δείγματα ωστόσο δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής, ενώ αρχικά έδωσε την άδεια στον ιδιώτη να προχωρήσει σε κοπή. Ο δήμος Σκιάθου αντέδρασε καθώς πρόκειται για δημοτική έκταση, με το Δασαρχείο να δίνει την άδεια στον Δήμο για κοπή, και μετά από αντίδραση του ιδιοκτήτη, έστειλε μία τρίτη επιστολή που έλεγε ουσιαστικά να τα κόψει όποιος νομίζει.

Από κει και πέρα και σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζούμας σχολίασε και τα όσα λέγονται για μία χορηγία που είχε δοθεί το 2015 από την εταιρία, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο Σκιάθου. «Είχαμε κάνει τότε μία δενδροφύτευση στο συγκεκριμένο σημείο με χίλιες κουκουναριές και είχαμε ενημερώσει τότε όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί και όλοι είχαν βοηθήσει. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε δώσει 1.000 ευρώ. Αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους αντιπάλους μου την προεκλογική περίοδο και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν» κατέληξε ο δήμαρχος Σκιάθου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.