Δημήτρης Κουρέτας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Δεν έχει ιατρική και επιδημιολογική λογική το άνοιγμα»

Είναι «χαμηλοί οι αριθμοί σε σελφ τεστ και εμβολιασμούς σε υγειονομικούς» είπε ο καθηγητής του Π.Θ.

Η τοποθέτηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, περί απεργίας πείνας για να προωθηθεί ο εμβολιασμός, μπορεί να ήταν… υπερβολή όπως ανέφερε ο ίδιος στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ωστόσο συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει μία σοβαρή και δομημένη συζήτηση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
«Ήταν μία υπερβολή και έτσι πρέπει να ληφθεί. Αλλά είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει σοβαρά, όταν υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας που αρνείται να κάνει εμβόλιο γιατί φοβούνται τσιπάκια κλπ» τόνισε ο κ. Κουρέτας, επισημαίνοντας ότι η Ανθρωπότητα έχει αντιδράσεις σε κάποια πράγματα, αλλά συμπλήρωσε ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό μπορεί να είναι νέα αλλά πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, και οι σπάνιες παρενέργειες είναι μέσα στο πρόγραμμα.

«Οι υγειονομικοί στην Ελλάδα
είναι εμβολιασμένοι κατά 61%»

Από την άλλη, επικαλέστηκε και τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι οι υγειονομικοί στην Ελλάδα είναι εμβολιασμένοι κατά 61% και ο μ.ό. ευρωπαϊκά είναι στο 79%. «Θα πρέπει λοιπόν να γίνει συζήτηση για να μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας» τόνισε, συμπληρώνοντας την άποψή του ότι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός.
Από την άλλη, ο κ. Κουρέτας ανέφερε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε όλοι προσεκτικοί αφού η κατάσταση είναι κρίσιμη με πολλά κρούσματα και με φόντο το άνοιγμα τομέων της καθημερινότητας λόγω οικονομικών συνθηκών. « Δεν έχει ιατρική και επιδημιολογική λογική το άνοιγμα. Ακόμη και τα σελφ τεστ δεν δείχνουν να είναι πολλά αυτήν τη στιγμή. Ο στόχος ήταν να γίνονται 10 εκατομμύρια την εβδομάδα, ενώ έχουμε 250-270 χιλιάδες. Πρέπει να γίνει προσπάθεια, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από τα Χριστούγεννα. Μέχρι στιγμής πάντως οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν έχει λειτουργήσει σωστά η διαδικασία των σελφ τεστ» σημείωσε.

«Σε λάθος βάση η συζήτηση
για την πατέντα των εμβολίων»

Από την άλλη, τοποθετήθηκε και ο ίδιος για το θέμα της πατέντας που έχει ήδη ξεκινήσει να συζητείται, κάνοντας λόγο για λάθος βάση. Δεν έχει βγει ακόμη η πατέντα και η συζήτηση αυτή μπορεί να κρατήσει και τρία χρόνια. Μετά θα πρέπει να οργανωθούν γραμμές παραγωγής και να διατεθούν χρήματα. Επίσης έπρεπε κατά την άποψή μου να ξεκινήσει συζήτηση με τις εταιρείες για μειωμένες τιμές, μία σκληρή διαπραγμάτευση κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη» τόνισε μεταξύ άλλων.
«Όπλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού η σωστή διατροφή»
Τέλος, επεσήμανε και πάλι ότι η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όσον αφορά την αντιμετώπιση της νόσου, με ζυμωμένα γαλακτοκομικά, όπως το κεφίρ και το γιαούρτι, να βοηθούν στην αντιμετώπισή της, αλλά και τα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Από την άλλη η μείωση θερμίδων που προσλαμβάνει ο καθένας μοιάζει απαραίτητη…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.