Δημήτρης Τσιμπανάκος: «Απελπιστική κίνηση ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση για την «υπόθεση» Μάντζιου»

Δριμεία κριτική στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη ζητημάτων λίγες ημέρες πριν την κάλπη

Για απελπιστικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές έκανε λόγο ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ. ΑΛ κ. Δημήτρης Τσιμπανάκος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, σε ότι αφορά την επίθεση για την υπόθεση Μάντζιου και την εμπλοκή του υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε υποθέσεις με funds τραπεζών. Ο κ. Τσιμπανάκος τόνισε πως επρόκειτο για μία νομική πράξη, που δεν μπορεί να συγκριθεί με την υπόθεση Πάτση, όπως κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έριξε και τα βέλη του στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τον ίδιο θυμήθηκαν την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές να ασκήσουν κριτική στη ΝΔ.

 

«Την τελευταία εβδομάδα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία θυμήθηκαν ότι είναι αντιπολίτευση. Απολογήθηκαν που ήταν κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο; Είπαν για τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού κι αν έφεραν κι αυτοί ευθύνη; Τους έπιασε ο πόνος γιατί βλέπουν ότι το αφήγημα έχει καταρρεύσει, ο πραγματικός προοδευτικός πόλος θα είναι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές», επεσήμανε ο κ. Τσιμπανάκος και χαρακτήρισε ως «κουρασμένο» προοδευτικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά στην επίθεση που δέχεται τα τελευταία 24ωρα το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ για την εμπλοκή Μάντζιου με τα funds, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε εάν είναι το ίδιο μία νομική πράξη με το φαινόμενο Πάτση, ο οποίος, όπως τόνισε,  είχε αγοράσει εκατομμύρια ευρώ κόκκινων δανείων στη τιμή 10% της αξίας τους για να τα μεταπωλήσει και να βγάλει κέρδος από αυτό.

«Είναι μία νέα απελπιστική κίνηση από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ και Αλ Τσίπρα. Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, που μάλλον ήξερε τις δημοσκοπήσεις , άνοιξε και άπλωσε το χέρι του στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η προοδευτική διακυβέρνηση, η θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μία τελευταία προσπάθεια να πιαστεί από κάπου για να σώσει την κατάσταση. Ας τον αφήσουμε στον κόσμο του, όπως και τα στελέχη του στη Μαγνησία που θυμήθηκαν την τελευταία εβδομάδα των εκλογών να κάνουν κριτική στη ΝΔ, ενώ τέσσερα χρόνια είναι ανύπαρκτοι κι ας αφήσουμε τον κόσμο να βγάλει τα αποτελέσματα την Κυριακή», επεσήμανε ο κ. Τσιμπανάκος.

Συμπλήρωσε δε, για την κατηγορία του «ανοίγματος» του ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ότι καταψήφισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη νομολογία για τον αποκλεισμό συμμετοχής στις εκλογές του Κασιδιάρη και των φασιστών της ΧΑ, κάνοντας πολιτική θεωρία. « Αποδείχθηκε 3 μέρες πριν τις εκλογές για ποιο λόγο το έκαναν. Ας τους κρίνει ο κόσμος», σημείωσε.

Σε ότι αφορά στο μήνυμα που θέλει να περάσει το ΠΑΣΟΚ τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Τσιμπανάκος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται εδώ και ενάμιση χρόνο, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει τη σκυτάλη του κόμματος από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και στις προσπάθειες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δέκα χρόνια να εξαϋλώσουν το κόμμα.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία τα τελευταία δέκα χρόνια, προσπάθησαν να εξαϋλώσουν και να διαλύσουν μία παράταξη ιστορική με ισχυρό αποτύπωμα. Είμαστε εδώ πια, ανανεωμένοι με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με αντιπολίτευση με σοβαρότητα, εποικοδομητική και νομίζω ότι βήμα βήμα θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου με έδρα το 2023 ή όποτε ξαναγίνουν εκλογές και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την παράταξη. Από τη Δευτέρα, συνεχίζουμε τη δουλειά ως πρόσωπα και ως παράταξη στη Μαγνησία», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.