Δημήτρης Τσιμπανάκος: «Οι προγραμματικές συγκλίσεις πρέπει να γίνουν επί ρεαλιστικών προτάσεων»

Τόνισε ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο κόμμα

Για προγραμματικές συγκλίσεις που πρέπει να γίνουν επί ρεαλιστικών προτάσεων, τις οποίες έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ έκανε λόγο, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος κ. Δημήτρης Τσιμπανάκος, παροτρύνοντας τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή και να δώσουν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ. Ο κ. Τσιμπανάκος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα επαναφέρει στην εξουσία τον Α. Τσίπρα, ούτε θα γίνει σωσίβιο του Κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρνει ένα νέο πολιτικό πλαίσιο και ήθος στα πράγματα.

 

Ο κ. Τσιμπανάκος μίλησε για τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται θέτοντας γι’ ακόμη μια φορά τον στόχο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ για ένα μεγάλο και διψήφιο ποσοστό.

«Κυριακή κοντή γιορτή,  για να δούμε ποιος πραγματικά είναι συμπιεσμένος, πιεσμένος και ενδεχομένως απολογούμενος γι’ αυτά που είχε βάλει στόχο, όπως η αυτοδυναμία για τον κ. Μητσοτάκη ή η πρωτιά για τον κ. Τσίπρα. Εμείς βάλαμε στόχο για ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό, το οποίο θα μπορέσει να βάλει τις βάσεις για να συμμετάσχουμε στην επόμενη ημέρα με τις προτάσεις μας, πραγματικά σε ένα τραπέζι σε περίπτωση συνεργασίας με αυτές στο προσκήνιο.

Όχι με το να σώσουμε τον κ. Μητσοτάκη μετά απ’ όλα αυτά που έχουν συμβεί την τελευταία τετραετία ή να επαναφέρουμε τον κ. Τσίπρα εμείς, ενώ ο κόσμος δεν το επιθυμεί αυτό με όλα αυτά που είχαν συμβεί την τελευταία δεκαετία», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Προγραμματικές συγκλίσεις  επί ρεαλιστικών προτάσεων

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία αναφέρθηκε στο ζήτημα των προγραμματικών συγκλίσεων τονίζοντας πως αυτές πρέπει να γίνουν επί ρεαλιστικών προτάσεων, προτάσεων που έχει θέσει και υπερασπίζεται το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι δεν ετεροπροσδιορίζεται, δεν τοποθετείται στην πολιτική σκακιέρα με βάση αυτά που επιθυμούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Εμείς από την πρώτη στιγμή, βάλαμε τα ζητήματα που είναι στο δικό μας πολιτικό πλαίσιο, ζητήσαμε τη στήριξη του κόσμου για ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό, βάλαμε τις προτεραιότητές μας. Είναι προφανές ότι η θεσμική εκτροπή, η οποία έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο με τις υποκλοπές στη χώρα είναι κάποια από τις προτεραιότητες τις οποίες έχουμε θέσει. Προφανώς αυτό που συμβαίνει στη χώρα, εάν οι στενοί συγγενείς του κ Μητσοτάκη ή το γραφείο του έχουν ευθύνες και σε ποιο επίπεδο τις έχουν,  γιατί καλύπτονται από έναν μανδύα απορρήτου και το είδαμε σε όλες τις εκφάνσεις.

Είναι δεδομένο ότι εμείς έχουμε και αυτό στο τραπέζι, αλλά κυρίως έχουμε πράγματα όπως είναι το ιδιωτικό χρέος, τα κόκκινα δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, που το ΠΑΣΟΚ και στα πιο δύσκολα δεν άφησε τον κόσμο απροστάτευτο όπως φρόντισαν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης χέρι – χέρι τελευταία πενταετία, είτε με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, είτε με τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, όταν έχουμε ακρίβεια και ακούω τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι δεν χρειάζεται να μειώσουμε τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά εδώ και 1,5 χρόνο γιατί δεν βοηθά στα έσοδα της χώρας, εγώ λέω στον κόσμο για να καταλάβει ότι οι φόροι μας, αυτά που πληρώνουμε από την φορολογική μας δήλωση,  είναι το λιγότερο κομμάτι στο κρατικό κορβανά που συγκεντρώνει τα έσοδα. Το 85% των εσόδων προέρχονται από τους έμμεσους φόρους.

Και η Κυβέρνηση εκτός ότι παρακολουθεί εμβρόντητη ότι οι πάροχοι ενέργειας, κάποιοι συγκεκριμένα ολιγοπώλια κερδοσκοπούν όλη αυτή την περίοδο της πληθωριστικής κρίσης, ταυτόχρονα κερδοσκοπεί και η ίδια, μαζεύει χρήματα, μη μειώνοντας τους συντελεστές στο ΦΠΑ, γιατί η κατανάλωση μπορεί να πέφτει, αλλά όταν οι τιμές είναι στον Θεό, τα έσοδα είναι μεγαλύτερα. Κερδίζοντας και η ΝΔ μέσα από τα ολιγοπώλια κερδοσκοπεί δίνοντας ένα pass και είναι μια κοροϊδία για τον ελληνικό λαό.

Οι προγραμματικές συγκλίσεις πρέπει να γίνουν επί ρεαλιστικών προτάσεων, Εμείς λέμε ιδιωτικό χρέος στο προσκήνιο, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και έλεγχοι στην αγορά, λέμε νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους», ανέλυσε ο κ. Τσιμπανάκος

Νέο πολιτικό πλαίσιο και ήθος θέτει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του

Χωρίς να θέτει επακριβώς τον στόχο του ισχυρού διψήφιου ποσοστού ο κ. Τσιμπανάκος επεσήμανε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό το βράδυ της Κυριακής. « Για μένα είναι να αυξήσουμε δυνάμεις για να φανεί μία πραγματική μεγάλη άνοδος», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε όμως ότι η επόμενη ημέρα θα αναδείξει και πολλά ζητήματα αλλά και την αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων στο νέο πολιτικό πλαίσιο και ηθική που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ.

«Την επόμενη ημέρα, όταν εμείς θα πάμε να βάλουμε τις θέσεις μας θα βάλουμε και κάτι ακόμη και να δούμε πως θα τοποθετηθούν όλοι στο τραπέζι. Εάν ο Δημήτρης Τσιμπανάκος δεν εκλεγεί Βουλευτής δεν θα τον δείτε την επόμενη ημέρα Διευθύνοντα Σύμβουλο στο λιμάνι του Βόλου ή υποδιοικητή του Νοσοκομείου. Είναι δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα αλλάξουμε πραγματικά το παράδειγμα στη χώρα και να δούμε όταν αυτά τα πλαίσια και τις θέσεις τις βάλουμε στο τραπέζι,  την αντίδραση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης  που είναι 1,5 χρόνο στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να φέρει ένα νέο πολιτικό πλαίσιο και ένα νέο πολιτικό ήθος. Ο κ. Τσίπρας είναι 15 χρόνια πρόεδρος σε ένα πολιτικό φορέα, ο κ. Μητσοτάκης είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός . Αυτό που κομίζει ο κ. Ανδρουλάκης είναι μια σωστή πρακτική, πρέπει να γίνουμε μία ευρωπαϊκή χώρα, να χρησιμοποιήσουμε βέλτιστες πρακτικές. Έχουμε δει τους υπόλοιπους , τους βλέπουμε τι έχουν κάνει ως πρωθυπουργοί και πρόεδροι των κομμάτων τους», τόνισε και επεσήμανε πως η πραγματική αλλαγή είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Τέλος, ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν.

«Καλώ κάθε πολίτη να πάει να ψηφίσει. Δεν ξέρω εάν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τον κόσμο να στηρίξει το κόμμα, αυτό που θέλω είναι υπάρξει συμμετοχή, να μην αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς και κυρίως οι νέοι άνθρωποι να πάνε να εκφραστούν όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα», κατέληξε ο ίδιος.

 

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.