Δήμος Ρήγα Φεραίου: «Πλέγμα προστασίας» απ΄την πανδημία και παροχές στους έχοντες ανάγκη

Ο δήμαρχος Δ. Νασίκας τόνισε στο «Ράδιο Ένα», ότι τον Δεκέμβριο βοηθήθηκαν 150 οικογένειες

Πλέγμα προστασίας άπλωσε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, για τους δημότες, έναντι της πανδημίας, ενώ ενεργοποιήθηκαν και βοήθησαν τους δημότες που είχαν ανάγκη οι κοινωνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα.
Ο κ. Νασίκας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι στον Δήμο Ρήγα Φεραίου έγινε προσπάθεια δημιουργίας ενός πλέγματος προστασίας από τον κορωνοϊό για τους δημότες και ο δήμαρχος τόνισε ότι πάνω απ’ όλα η σωστή ενημέρωση, αποτελεί την καλύτερη πρόληψη στην πανδημία που βιώνουμε όλοι.
Στον Δήμο έγιναν κατ’ επανάληψη rapid tests, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών να συμμετάσχουν, για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, γιατί υπήρχαν αρκετά ζητήματα, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, όπως ανέφερε ο κ. Νασίκας.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ανταπεξήλθαν άριστα στην πανδημία και για πρώτη φορά οι κοινωνικές δομές εκτοξεύτηκαν στην παροχή υπηρεσιών για όλους τους δημότες που είχαν ανάγκη. Όπως εξήγησε, από τον Σεπτέμβριο του 2020 δημιουργήθηκε ένα κοινωνικό παντοπωλείο, που δεν υπήρχε στον Δήμο και μόνο τον Δεκέμβριο του 2020 τροφοδοτήθηκαν περίπου 150 οικογένειες. Ο ίδιος ευχαρίστησε την συντονίστρια κα Αντωνία Χασιώτη, όλους τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τους εθελοντές, τους επαγγελματίες της περιοχής Ρ. Φεραίου και τις τοπικές, επιχειρήσεις, της Μαγνησίας και όλη την Ελλάδα, που προσέφεραν τόσα αγαθά που κάλυψαν τις ανάγκες, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος.
Στο επίκεντρο των 200 χρόνων από την επανάσταση
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ως γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή, βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821 και ο δήμαρχος τόνισε ότι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν έχουν ήδη προγραμματιστεί, αλλά δεν ισχύουν οι ημερομηνίες που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, για να βγουν στον «αέρα».
Ο κ. Νασίκας τόνισε ότι η έναρξη των εκδηλώσεων σηματοδοτήθηκε από την πρωτοχρονιάτικη ομιλία του στον Μητροπολιτικό Ναό του Βελεστίνου Αγ. Κωνσταντίνου, ωστόσο για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, που είναι δεκάδες, δεν μπορούν να δοθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες, αν και οι ενδείξεις αναφέρουν ότι οι εκδηλώσεις αναμένεται να γίνουν μετά τον Μάιο του 2021.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις, που αναφέρονται αφενός στον επετειακό χαρακτήρα του 2021, αφετέρου στην εδραίωση κάποιων θεμάτων που θα αξιοποιήσει διαχρονικά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, καθώς αναμένονται απαντήσεις για το εμβληματικό κτίριο στο Βελεστίνο και για κάποιες άλλες δράσεις. Ο ίδιος είπε, ότι ευελπιστεί στις 25 Μαρτίου, να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων.
Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων, ο Δήμος Ρ. Φεραίου βρίσκεται σε επικοινωνία με την «Επιτροπή Ελλάδα 2021» σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο η εξέλιξη της πανδημίας μετέφερε όλες τις εκδηλώσεις πίσω.
Ντοκιμαντέρ στο Δήμο Ρ. Φεραίου
Το περασμένο Σάββατο έγιναν γυρίσματα ντοκιμαντέρ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και στη λίμνη Κάρλα, από τη δημοσιογράφο Αθηνά Κρικέλη, που δραστηριοποιείται στη Ν. Υόρκη και είναι συνεργάτιδα του National Geographic, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της πλούσιας κληρονομιάς του Δήμου και της μεταφοράς της στους πολίτες της γης.
Ο ίδιος τόνισε ότι η κα Κρικέλη, που έχει καταγωγή από τον Δήμο Τεμπών, έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον δήμαρχο της Ν. Υόρκης για το ντοκιμαντέρ της «το βουνό τον Θεών» για τον επιβλητικό Όλυμπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.