Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του τουριστικού χωριού Ξενία Σκιάθου

Πρόκειται για μια επιφάνεια 30.700 τ.μ. πολεοδομούμενης έκτασης, στις Κουκουναριές

Εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη του παραθεριστικού- τουριστικού χωριού «Ξενία Σκιάθου» και ο καθορισμός των περιβαλλοντικών όρων και των συνοδών έργων υποδομής, με απόφαση που υπέγραψαν η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος ΑΑΠ 121/07.06.2017.
Tο πολεοδομικό σχέδιο
Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο του παραθεριστικού – τουριστικού χωριού με την ονομασία «Ξενία Σκιάθου» επιφανείας 30.700 τ.μ. πολεοδομούμενης έκτασης, στη θέση Κουκουναριές Δήμου Σκιάθου της νήσου Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τον καθορισμό οικοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών, προκηπίων, οδών, πεζοδρόμων, Ξενοδοχείου, χώρου εστίασης – αναψυχής, χώρων στάθμευσης, χώρων κοινοχρήστου πρασίνου, χώρων υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων συνάθροισης κοινού και λοιπών έργων υποδομής.
Επίσης, εγκρίνεται ο πολεοδομικός κανονισμός του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, ως ακολούθως:
α. Στους οικοδομήσιμους χώρους της πιο πάνω περιοχής επιτρέπονται οι χρήσεις» Παραθεριστικό-Τουριστικό Χωριό». Στο Ο.Τ. 1 επιτρέπεται η επισκευή και ανακαίνιση του διατηρητέου ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» επιφανείας 2.542,91 τ.μ. υπό τους όρους των άρθρων 10 και 40 παρ. 2 του ν. 3208/2002, όπως ισχύουν, χωρίς αλλοίωση της μορφής του ή άλλων στοιχείων, ιδίως αρχιτεκτονικών.
β. Η αρτιότητα των οικοπέδων στα Ο.Τ. 1 και Ο.Τ. 4 ορίζεται ανά οικοδομικό τετράγωνο όπως αυτά απεικονίζονται στο διάγραμμα που κατατέθηκε. Στα Ο.Τ. 2,3 και 5 ορίζεται ελάχιστο πρόσωπο 15.00 μ. και ελάχιστο εμβαδόν 400 τ.μ.
γ. Στο πρόσωπο των οικοπέδων επιβάλλεται προκήπιο 3,4 μ και μεταβλητού πλάτους (7,25-19,55μ.) όπως φαίνεται στο διάγραμμα.
Οι περιβαλλοντικοί όροι ισχύουν για δέκα έτη από την έκδοση της απόφασης έγκρισης τους, εφόσον δεν επέρχεται μεταβολή των δεδομένων βάσει των οποίων εκδόθηκε. Πριν από την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος, ο φορέας του έργου οφείλει να εκκινήσει τη διαδικασία ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4014/2011. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, εάν ο φάκελος ανανέωσης υποβληθεί εμπρόθεσμα, για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης, οι περιβαλλοντικοί όροι διατηρούνται σε ισχύ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.