Εισαγγελέας για τα εννέα κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης στο Βόλο

Για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου προκάλεσε ο εντοπισμός εννέα κρουσμάτων σε κέντρο αποκατάστασης του Βόλου, που είχε αποτέλεσμα να μεταφερθούν το βράδυ της Τρίτης εννέα άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, 65 ως 89 χρονών, έξι γυναίκες και τρεις άνδρες που νοσηλεύονται στην κλινική Covid του «Αχιλλοπούλειου».
Η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση και με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για το περιστατικό, ζήτησε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να διερευνήσει το θέμα με καταθέσεις για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας και αν έγινε έλεγχος στη συγκεκριμένη δομή από την επιτροπή εποπτείας υγείας.
Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, ο εισαγγελέας που ανέθεσε την προκαταρτική, ζητά να διαπιστωθεί ποια είναι η μονάδα υγείας, στην οποία παρουσιάστηκαν τα κρούσματα και ποια είναι η νόμιμη εκπροσώπησή της.
Επίσης ζητείται στη δικογραφία να συμπεριληφθούν οι ιατρικοί φάκελοι των ασθενών, τόσο από τη δομή για να διαπιστωθούν τα υποκείμενα νοσήματα των ασθενών και οι ευπαθείς τους ομάδες όσο και από το Νοσοκομείο Βόλου, ώστε να υπάρχει εικόνα για την πορεία της υγείας τους και την κατάστασή τους.
Επιπλέον ζητείται ένορκη κατάθεση του εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην επιτροπή εποπτείας υγείας, για να διερευνηθεί αν έγινε έλεγχος στη δομή υγείας το προηγούμενο διάστημα.
Αν από την προκαταρκτική διαπιστωθεί ότι υπήρξε παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση του Covid 19 από την οποία ασθένησαν άνθρωποι, πρόκειται για παράβαση, σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.