Ερώτηση Μπαλλή – Μεϊκόπουλου για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη με θέμα «Έλεγχοι στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ-Ηρακλής» κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές, που κατατέθηκε με αφορμή τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία για το θέμα αυτό, ζητούν απαντήσεις για το αν γίνονται έλεγχοι και μετρήσεις για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ, για το σύστημα online καταγραφής των αέριων εκπομπών ρύπων του εργοστασίου και για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού από πλευράς της εταιρίας προκειμένου να καίει το συγκεκριμένο καύσιμο, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια για την δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στην προ ενός έτους περίπου συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρίας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο όπου συμφωνήθηκαν ένα πλαίσιο λειτουργίας της τσιμεντοβιομηχανίας για το συγκεκριμένο ζήτημα ερωτώντας αν αυτό εφαρμόζεται.

Αναλυτικά η ερώτηση του Βουλευτών


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.