Εξακολουθεί να επιτηρείται ο χώρος της πυρκαγιάς στη Σκόπελο

Στο νησί παρέμειναν και χθες 48 πυροσβέστες...

Σε επιτήρηση του χώρου της πυρκαγιάς στη Σκόπελο περιορίστηκαν χθες οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Σκόπελο, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι ανακοινώθηκε επίσημα ότι η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο, σχεδόν τρεις μέρες αφότου έκαψε πευκοδάσος σε έκταση 120 στρ. στη θέση Αμάραντος Αγνώντα Σκοπέλου.
Στο νησί παρέμειναν και χθες 48 πυροσβέστες, έγινε αντικατάσταση των ανδρών των δύο πεζοπόρων τμημάτων, με οκτώ αυτοκίνητα, υδροφόρες και εκσκαπτικά του Δήμου και βρισκόταν σε επιφυλακή πυροσβέστες και το προσωπικό του Δήμου, για τυχόν αναζωπυρώσεις, που αναλαμβάνουν πεζοπόρα τμήματα μόνο, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων και η αυτοψία από το Ανακριτικό Τμήμα που ταξίδεψε τη Δευτέρα στο νησί και διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς. Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η καταστροφική για το ιδιαίτερου κάλλος δάσος, ξεκίνησε από την παραλία όπου υπήρχαν ελεύθεροι κατασκηνωτές.
Για να ολοκληρωθεί το έργο της προανάκρισης, οι πυροσβέστες πρέπει να πάρουν κατάθεση και από τον 32χρονο, που μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής με εγκαύματα στο Βόλο και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Ο άνδρας προσπάθησε να βγάλει το μηχανάκι του από τη φωτιά, αλλά δεν τα κατάφερε και έπαθε και ο ίδιος εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ στο Κέντρο Υγείας τον μετέφερε φίλος του με αυτοκίνητο, που ενημέρωσε την Πυροσβεστική για τη φωτιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.