Εξομαλύνεται σταδιακά η συγκοινωνία με λεωφορεία μετά και από αιτήματα κατοίκων

Ενισχυμένα δρομολόγια προς τις ακτές Σαββατοκύριακο, περισσότερα από Δευτέρα

Εξομαλύνεται, σταδιακά, όσο περνούν οι εβδομάδες, η συγκοινωνία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, μετά τη λήξη των περιορισμών και το άνοιγμα καταστημάτων και ήδη για το Σαββατοκύριακο που προβλέπεται μεγαλύτερη άνοδος της θερμοκρασίας ενισχύονται οι γραμμές προς Άναυρο, Αλυκές και Αγριά, για όσους θέλουν να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα, ενώ από Δευτέρα, που ανοίγουν και άλλα καταστήματα, όπως επίσης Γυμνάσια και Λύκεια, τα δρομολόγια πυκνώνουν.
Ο Νίκος Ευαγγελινός πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο ΕΝΑ» και είπε ότι πρέπει να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, γιατί το προηγούμενο δίμηνο, με την πανδημία του κορωνοϊού, ήταν πολύ σκληρό για όλους τους επαγγελματίες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες.
Την τρέχουσα εβδομάδα, τόνισε. τα δρομολόγια των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν διπλασιαστεί, σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου και στις βασικές γραμμές η αναμονή στη στάση για τους επιβάτες κυμαίνεται σε 15, 20 και 30 λεπτά. «Βλέπουμε ότι ο κόσμος άρχισε να κινείται ξανά με τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς παρατηρούμε αύξηση της επιβατικής κίνησης. Οι περισσότεροι επιβάτες χρησιμοποιούν τα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ η Αστικό ΚΤΕΛ συνεχίζει την απολύμανση των λεωφορείων, τόσο ανάμεσα στα σημεία ανόδου και καθόδου των δρομολογίων από τους οδηγούς», είπε ο κ. Ευαγγελινός, που εκτίμησε ότι αν και οι επιβάτες χρησιμοποιούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Θα ενισχυθούν περιοχές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τις επόμενες εβδομάδες, όσο απελευθερώνονται τα μέτρα και ανοίγουν επιπλέον καταστήματα, αλλά και τα σχολεία, η εταιρία θα αυξάνει τη συχνότητα των δρομολογίων, ώστε, κάποια στιγμή η κατάσταση να εξομαλυνθεί και να φτάσει σε επίπεδα προ περιορισμού λόγω της πανδημίας.
Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα αναμένονται δρομολόγια στις απομακρυσμένες συνοικίες του Βόλου (υπήρξαν και αιτήματα δημοτών), που σήμερα εξυπηρετούνται στοιχειωδώς, ενώ ο κ. Ευαγγελινός ζήτησε από τον κόσμο να κατανοήσει ότι είναι δύσκολη η περίοδος και το Αστικό ΚΤΕΛ δεν άφησε τους προηγούμενους δύο μήνες, καμία περιοχή σχεδόν χωρίς να εξυπηρετείται από συγκοινωνία, ενώ κατέληξε ότι σταδιακά θα ενισχύεται συνεχώς η συγκοινωνία στην πόλη και περιφερειακά, όπου υπάρχει λιγότερο επιβατικό ενδιαφέρον.
Ο Νίκος Ευαγγελινός τόνισε ότι υπάρχει ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% και η Αστικό ΚΤΕΛ φροντίζει ώστε η συχνότητα των δρομολογίων να είναι τέτοια, για να μην υπερβαίνουν οι επιβάτες τον επιτρεπόμενο αριθμό και όταν υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση, γίνονται και έκτατα δρομολόγια πέραν των προγραμματισμένων. «Συνεχίζουμε και ευελπιστούμε σιγά – σιγά να έρθουμε στην κανονικότητά μας και να φτάσουμε στην πρότερη κατάσταση», τόνισε η πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ. Τέλος, ανέφερε ότι και το Σαββατοκύριακο, που αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, ενισχύθηκαν τις ώρες αιχμής οι γραμμές προς Άναυρο, Αλυκές και Αγριά, ώστε οι συμπολίτες να μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα.
Σε ότι αφορά τα εκδοτήρια εισιτήριων θα λειτουργήσουν ως κάτωθι:
-Εκδοτήριο Κ. Καρτάλη (Μεταξύ των οδών Ερμού και Σωκράτους): 8:00 έως 16:00 και 17:00 έως 21:00
-Εκδοτήριο Λ. Δημητριάδος με Π. Μελά: 8:00 έως 16:00 και 17:00 έως 21:00
-Εκδοτήριο Κεντρικής Αφετηρίας: 5:10 έως 22:30.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.