Φ. Κωνσταντινίδης: Αναγκαιότητα η ενίσχυση του Δημόσιου τομέα

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, έκανε λόγο για προβλήματα στην Παιδεία

Αναγκαιότητα χαρακτήρισε την ενίσχυση του Δημόσιου τομέα της χώρας μας ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη.
Για το θέμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι είναι υπέρ του αδιάβλητου συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο μέσω του ΑΣΕΠ, με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, ενώ τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ τάσσεται υπέρ των μαζικών και διορισμών σε μόνιμες θέσεις, κάτι που η Πολιτεία, διαχρονικά τα τελευταία χρόνια, δεν κάνει.
Στο παρόν νομοσχέδιο, που εισάγεται ο Πανελλήνιος διαγωνισμός με τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων, είναι ουσιαστικά κριτήρια αποκλεισμού, γιατί στην εκατονταβάθμια κλίμακα, τα επιστημονικά κριτήρια των υποψηφίων υπολογίζονται γύρω στα 20 μόρια. Πρόκειται για μια υποβάθμιση των πτυχίων που ο καθένας κατέχει (βασικά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά), ενώ η συνέντευξη που μετρά 35% στην τελική κρίση για την επιλογή των στελεχών, επισήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι μετά τις τεράστιες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν μεγάλα κενά στο Δημόσιο και ανέφερε ως παράδειγμα την Παιδεία που κάθε χρόνο χιλιάδες αναπληρωτές προσλαμβάνονται για να απολυθούν, την Υγεία που έχει ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και τα ασφαλιστικά ταμεία που, λόγω υποστελέχωσης αργούν να αποδώσουν τις συντάξεις.
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας τόνισε ότι υπάρχουν τομείς που χρειάζεται η στελέχωσή τους και εκτίμησε ότι αυτό είναι η πρώτη προτεραιότητα. «Παρόλο που κάποιοι δαιμονοποιούν το Δημόσιο, αντιλαμβάνεται κανείς σήμερα ότι χωρίς ένα ισχυρό Δημόσιο, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα σε όλους τους τομείς», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ενίσχυση του Δημοσίου είναι αναγκαιότητα, όσα διακήρυττε η κυβέρνηση για συνεργασία ΣΔΙΤ στην υγεία αποδείχτηκαν όνειρα απατηλά και εξέφρασε την ελπίδα η πανδημία και η δεκαετής κρίση από τα μνημόνια να έγινε μάθημα για την ισχυροποίηση φορέων του Δημοσίου.
Για τον τομέα της Παιδείας ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε ότι η τηλεκπαίδευση που εφαρμόστηκε στην πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα και εκπαιδευτικά κενά στους μαθητές, όχι μόνο σε όσους θα σώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων που πρέπει να βάλουν τις βάσεις για τη συνέχεια. Σύμφωνα με τον ίδιο η δια ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί, απλά είναι μια λύση ανάγκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που άνοιξαν ξανά τα σχολεία.
Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα υπάρχουν τμήματα με 20 ως 26 μαθητές και εκπαιδευτικούς και έπρεπε να εμβολιαστούν, κάτι που είναι και αίτημα των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.