Φ. Λαμπρινίδης: Συνεργασία περισσότερων δυνάμεων για να κλείσει η μαύρη παρένθεση

Δυσαρέσκεια για τον τρόπο επιλογής του ψηφοδελτίου από το ΚΙΝΑΛ

Την ανάγκη συνεργασίας των περισσότερων δυνάμεων για να κλείσει η «μαύρη παρένθεση» στο Δήμο Βόλου, τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Φώτης Λαμπρινίδης δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογή Ευθύνης», ο οποίος εξέφρασε δυσαρέσκεια για τον τρόπο επιλογής του ψηφοδελτίου από το Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με τον Φώτη Λαμπρινίδη, οι αυτοδιοικητικές κινήσεις «Μαζί για το Βόλο» και «Επιλογή Ευθύνης», είχαν διαμορφώσει μια κατάσταση στο Δήμο Βόλου, που έχει αναδειχτεί σε ουσιαστική αντιπολίτευση, απέναντι στο φαύλο καθεστώς, που βιώνουν όλοι εδώ και μια πενταετία, στα δημοτικά πράγματα. «Η δική μου παρουσία στη συνέλευση της κίνησης «Μαζί για το Βόλο», το Σάββατο, δεν ήταν κίνηση αβροφροσύνης, όπως και οι συνάδελφοι της συγκεκριμένης κίνησης έχουν παραβρεθεί πολλές φορές στις δικές μας δραστηριότητες, το ίδιο οφείλαμε και οφείλουμε κι εμείς», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος.
Ο Φ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και πρέπει να διαμορφώσουμε όλοι μαζί τους όρους ήττας του φαύλου συστήματος. Όπως είπε η παρουσία του στη συνέλευση, είχε να κάνει με τη διάθεση εκείνων των δυνάμεων της «Επιλογής Ευθύνης» που θέλουν κοινή συμπόρευση, ενόψει των εκλογών, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατό το χτύπημα, απέναντι στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, για να δημιουργηθεί μια καινούργια κατάσταση.

Σημαντικό το σχέδιο

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, η «Επιλογή Ευθύνης» παρακολουθεί πάρα πολύ καλά τις κινήσεις των υποψηφιοτήτων που έχουν αναδειχτεί από το χώρο αυτό, τόσο από την κίνηση «Μαζί για το Βόλο», όσο και από το ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζει τη διάθεση όλων, που έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή, για ευρύτερες συνεργασίες, άσχετα αν έχουν αναδείξει υποψηφίους τους. «Αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητούνται οι υποψηφιότητες, αλλά το μείζον σε μια κατάσταση που πάμε να ανατρέψουμε, είναι να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πλατύτερη συνεργασία και δυναμική δυνατότητα για την εκλογική μάχη».

Μπορούμε να βρούμε τον επικεφαλής
και «να συντάξουμε το στράτευμα»

Ο σύμβουλος είπε ότι το σημαντικό είναι να καταλήξουμε στο σχέδιο. Αν το σχέδιο είναι να απομακρυνθεί και να κλείσει χθες – αν είναι δυνατόν – αυτή η μαύρη παρένθεση του εκμαυλισμού, του εκφασισμού, της διαφθοράς και της διασπάθισης, τότε μπορούμε να βρεθούμε οι περισσότερες δυνάμεις, να βρούμε τον επικεφαλής και «να συντάξουμε το στράτευμα».
Ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι ο υποψήφιος από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ Απ. Παπαδούλης έχει διαμηνύσει με την ανάδειξή του ότι θέλει και επιδιώκει συνεργασίες και η άλλη πλευρά το διακηρύσσει, οπότε η «Επιλογή Ευθύνης», θα επιμείνει σ’ αυτή την κατεύθυνση και θα εξαντλήσει ακόμα και το τελευταίο περιθώριο. «Από κει και πέρα, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ενόψει των εκλογών», ανέφερε.
Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι μόνο η προεκλογική περίοδος, αλλά και η μετεκλογική, καθώς τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το σύστημα της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζουν την ευθύνη όλων για τη δεύτερη Κυριακή και για την μετά τη δεύτερη Κυριακή κατάσταση, που πρέπει να συμπορευτούν ευρύτερες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να πετύχουν την πλειοψηφία ανατροπής του φαύλου συστήματος.

Δυσαρέσκεια για τη διαδικασία του ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ, ο Φώτης Λαμπρινίδης, ως επικεφαλής της περυσινής διαδικασίας για την εκλογή της προέδρου Φώφης Γεννηματά και που συσπείρωσε 3000 ανθρώπους στη Μαγνησία τόνισε ότι «αν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν στη σημερινή κατάρτιση του ψηφοδελτίου από τα κεντρικά το πρόσωπό τους, περισσεύει ο δικός μου λόγος».
Ο ίδιος διερωτήθηκε αν η συγκεκριμένη σύνθεση εκπροσωπεί τους 3000 πολίτες της Μαγνησίας καταρχάς, που προσήλθαν το Νοέμβριο του 2017 για να υποστηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής. Ο ίδιος είπε ότι το ψηφοδέλτιο δεν εκπροσωπεί τον κόσμο και είπε ότι βαρύτατη ευθύνη φέρουν εκείνοι που αποφάσισαν γι’ αυτό το ψηφοδέλτιο, αλλά και εκείνοι που δεν έκαναν καν προτάσεις γι’ αυτό το ψηφοδέλτιο, γιατί οι 50 και 55 προτάσεις είναι μη πρόταση. Επίσης τόνισε ότι «εκείνοι οι οποίοι τελικά αποφάσισαν, δεν θα δώσουν τη «μάχη» των τριών εκλογικών αναμετρήσεων στη Μαγνησία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι απλή διεκπεραίωση, αλλά πολύ σοβαρό θέμα το πόσο σεβόμαστε τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαιτερότητες.
Ο Φ. Λαμπινίδης είπε ότι εάν πρέπει ν’ αλλάξει το ψηφοδέλτιο, πρέπει ν’ αλλάξει άρδην και αυτά τα μηνύματα πρέπει να στείλουν η γραμματέας και η Νομαρχιακή Επιτροπή και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και απευθυνόμενοι σε εκείνους που αποφάσισαν.
Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διχασμού και αν δεν αντιμετωπιστεί ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του και ο λογαριασμός θα έρθει εντός του 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.