Φυλάκιση σε ρομά για σωματικές κακώσεις σε … πατέρα και γιo

Με αφορμή ξήλωμα κεραίας τηλεόρασης στην ιδιοκτησία τους

Σε ποινές φυλάκισης 18 και 21 μήνες καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατ’ έφεση, τρεις ρομά για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε έναν 29χρονο και τον 58χρονο πατέρα του.
Στο εδώλιο κάθισαν πέντε κατηγορούμενοι ένας 43χρονος, ένας 23χρονος, ένας 35χρονος και δύο 32χρονοι, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ερήμην, σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς μετατροπή και αναστολή, με αποτέλεσμα να φυλακιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Στο δικαστήριο που έγινε στον Βόλο, παρέστησαν οι πέντε κατηγορούμενοι, δύο από τους οποίους κρίθηκαν αθώοι, ενώ ένοχοι κρίθηκαν ο 35χρονος και ένας 32χρονος στους οποίους επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών και ένας 32χρονος, με ποινή φυλάκισης 21 μηνών, όλοι με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 19 Ιουλίου 2012, στη Ν. Ιωνία, οι ρομά επιτέθηκαν σε έναν 29χρονο και στον 58χρονο πατέρα του και με την απειλή όπλου και τσεκουριού, τους τραυμάτισαν με τα χέρια προκαλώντας τους κακώσεις και ζαλάδες, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο.
Ο 29χρονος και ο πατέρας του είχαν ενημερώσει ρομά που έμεναν στο διπλανό σπίτι να κατεβάσουν την κεραία της τηλεόρασης που είχαν τοποθετήσει στη δική τους ιδιοκτησία.
Οι ρομά δεν ανταποκρίθηκαν και έτσι πατέρας και γιός ξήλωσαν την κεραία από την ιδιοκτησία τους, με αποτέλεσμα να τους επιτεθούν 13 ρομά σύμφωνα με την μαρτυρία τους, να τους απειλήσουν και να τους χτυπήσουν. Τελικά συνελήφθησαν οι πέντε εξ αυτών που κάθισαν και στο εδώλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.