Φυλάκιση σε τρεις που τραυμάτισαν και λήστεψαν περιπτερούχο στον Βόλο

Το περιστατικό που αναβίωσε, έγινε από τρεις δράστες, στις 16 Μαΐου 2014

Σε ποινές κάθειρξης και φυλάκισης καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, τρεις δράστες ηλικίας 18, 19 και 20 χρονών τότε, που στις 16 Μαΐου 2014, λήστεψαν με την απειλή αεροβόλου πιστολιού μια 49χρονη περιπτερούχο (στο περίπτερο της οδού Αθηνών μετά τη διασταύρωση με τη Λαρίσης προς Αθήνα) και, όταν εκείνη αντέδρασε, τη χτύπησαν με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι 3-4 φορές, τραυματίζοντας την!
Οι τρεις ηλικίας 25, 26 και 27 χρονών σήμερα (οι δύο είναι αδέλφια) κατηγορούνταν για ληστεία από κοινού και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και είχαν ομολογήσει εξαρχής την πράξη τους την οποία απέδωσαν σε επιπολαιότητα και ανωριμότητα.
Η γυναίκα – θύμα της ληστείας κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι οι ληστές της έκαναν μεγάλη ζημιά από τα χτυπήματα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό διάστημα, η συμπεριφορά τους ήταν βάναυση και κινδύνεψε η ζωή της, για να της πάρουν τα χρήματα.
Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη που τραυμάτισε την περιπτερούχο σε έξι χρόνια κάθειρξη και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, τον δεύτερη ληστή, που πλησίασε το περίπτερο, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και τον τρίτο που βρισκόταν σε απόσταση σε 3 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή.
Ο πρώτος κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Το χρονικό της ληστείας

Η ληστεία είχε γίνει στο περίπτερο της οδού Αθηνών στον Βόλο (μετά την οδό Λαρίσης) στις 2.20 τα ξημερώματα, όταν οι τρεις δράστες πλησίασαν το περίπτερο με τα πόδια, όπου βρισκόταν μόνη της η γυναίκα, φορώντας κράνη και της ζήτησαν τα χρήματα.
Όταν εκείνη προσπάθησε να αντισταθεί, ο ένας από τους δύο ληστές που πήγαν στο περίπτερο (ο τρίτος έμεινε σε κοντινή απόσταση), άρχισε να τη χτυπά στο κεφάλι και στο πρόσωπο με την κάννη του πιστολιού, προκαλώντας της κακώσεις, ενώ έτρεχε και αρκετό αίμα από τα τραύματά της.
Τελικά της πήραν ένα τσαντάκι που περιείχε περίπου 2.500 € και το κινητό της τηλέφωνο και για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο ενός από αυτούς, τον αριθμό κυκλοφορίας του οποίου συγκράτησε το θύμα.
Η περιπτερούχος έδωσε την περιγραφή του οχήματος στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να εντοπίσουν τους ληστές και να τους συλλάβουν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία που επιστράφηκαν στην περιπτερούχο, καθώς και το πιστόλι replica που χρησιμοποίησαν, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, τρία κινητά τηλέφωνα και τα κράνη, που χρησιμοποίησαν για να κάνουν τη ληστεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.