Φυλάκιση τριών ετών σε 39χρονο για καταδίωξη στο Ν. Πήλιο

Καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Τι είπε στο Δικαστήριο

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 39χρονο Βολιώτη, που κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, σωματική βλάβη από πρόθεση και οδήγηση χωρίς δίπλωμα.
Ο κατηγορούμενος το βράδυ του Σαββάτου όχι μόνο δεν σταμάτησε με το όχημά του σε σήμα της Αστυνομίας, αλλά τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη για αρκετά χιλιόμετρα από την περιοχή της Αργαλαστής μέχρι τον Λαύκο, ενώ όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, εκείνος επιτέθηκε στον έναν χτυπώντας τον στο χέρι.
Ο κατηγορούμενος είπε στην απολογία του ότι φοβήθηκε, όταν του ζήτησαν οι αστυνομικοί να σταματήσει, επειδή νωρίτερα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, δηλώνοντας πως είναι χρήστης ηρωίνης. Όπως είπε, τα έχασε και γι’ αυτό δεν συμμορφώθηκε, προσπαθώντας να ξεφύγει, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις τέσσερις κατηγορίες και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Για την κατηγορία της απείθειας ο 39χρονος αθωώθηκε, ενώ τα 20 κιλά χαλκού που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του, δήλωσε ότι ανήκουν στον πατέρα του και του επεστράφησαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.