Γιώργος Μπαλταδώρος: Στο Μορφοβούνι το τελευταίο αντίο στον σμηναγό του Mirage 2000-5

Άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας συνοδεύουν τη σορό του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, Σάββατο 14 Απριλίου 2018. Ο 34χρονος Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος απογειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018 από την Σκύρο, με αποστολή την αναγνώριση και αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών και ήταν ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο αεροσκαφών Mirage 2000-5. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Η Ελλάδα αποχαιρετά αυτή την ώρα τον ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, κατά τη συντριβή του Mirage 2000-5 κοντά στη Σκύρο.

Η σορός του άτυχου πιλότου, έφτασε με c -130 στην Καρδίτσα, ενώ λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου θα τον ασπαστούν για τελευταία φορά η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 34χρονου πιλότου, που άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά, η οποία σύμφωνα με το www.karditsalive.net λιποθύμησε λίγο πριν την κηδεία.

Η αστυνομία έχει κλείσει την είσοδο του χωριού, και πολλοί είναι αυτοί που φτάνουν με τα πόδια.

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην κηδεία δίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον αναπλ. Υπουργό Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Χθες, οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και οι εμπειρογνώμονες έκαναν γνωστό ότι εντόπισαν τμήμα της ατράκτου και πιθανώς του κινητήρα του μοιραίου Mirage 2000-5 στο βυθό του Αιγαίου ανοιχτά της Σκύρου. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις, ο εντοπισμός του κινητήρα θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, που συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος. Όπως λένε οι ίδιοι, από τα στοιχεία του κινητήρα μπορούν να αποκλειστούν πολλά σενάρια και να οδηγηθούν εύκολα σε μία και μοναδική εκδοχή για το συμβάν.

Πηγή:news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.