Γιώργος Καρεκλίδης: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αποχής. Οι πολίτες ζητούν ΑΛΛΑΓΗ»

1148852842
Ανάγκη για μία ενιαία, στέρεη προοδευτική δημοκρατική παράταξη

Η μεγάλη «μάχη» των Ευρωεκλογών ολοκληρώθηκε. Στη μάχη πάντα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και αυτή τη φορά η δημοκρατία φάνηκε να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα με τους πολίτες να δείχνουν μία ξεκάθαρη αποστροφή για την πολιτική, τους πολιτικούς και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, περιμένοντας ίσως μοιρολατρικά το τι άλλο θα τους συμβεί.

 

Στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 παρενέβη χθες το πρωί ο Γιώργος Καρεκλίδης καταθέτοντας το πολιτικό του σχόλιο και μιλώντας τόσο για την αποχή, όσο και για τα μηνύματα των πολιτών, αλλά και όλα όσα είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Η λέξη που χαρακτήρισε το σχόλιό του ήταν μία. ΑΛΛΑΓΗ.

«Δεν σας γουστάρουμε, δεν σας θέλουμε»

«Τα μηνύματα δόθηκαν προς όλο το πολιτικό γίγνεσθαι. Καταρχήν, η αποχή, η οποία έφτασε στο μεγαλύτερο ποσοστό του 60% είναι το ΕΝΑ και σημαντικό στοιχείο. Ο κόσμος με την αποχή του είπε «παιδιά, αρκετά. Δεν σας γουστάρουμε, δεν σας θέλουμε» και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Όταν το 60% του ελληνικού λαού γυρίζει την πλάτη του στο πολιτικό προσωπικό, καταρχήν το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να αναρωτηθεί κι όχι ο κόσμος του 60% που δεν πήγε στις εκλογές, γιατί δεν πήγε. Το μήνυμα είναι ότι  θέλουμε άλλους πολιτικούς , αλλά κυρίως πολιτικές», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρεκλίδης.

Έχοντας αυτό ως πρώτο δεδομένο, ο έμπειρος δημοσιογράφος και δημιουργός του Ομίλου Καρεκλίδη, προχώρησε στο δεύτερο επίπεδο του μηνύματος των πολιτών, κάνοντας ταυτόχρονα μία αναδρομή στο πολιτικό παρελθόν της χώρας.

ΑΛΛΑΓΗ. «Ο κόσμος πάντα αγωνίζεται για αλλαγή. Από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου ο κόσμος αναζητούσε την αλλαγή, την έβλεπε όμως με διαφορετικό μάτι κάθε φορά. Αλλιώς την έβλεπε ο ένας, αλλιώς την ήθελε ο άλλος. Αυτό άρχισε να συζητείται από την εποχή Καραμανλή- Γιώργου Παπανδρέου, που τελικά κατέληξε το 1967 να μπει η χώρα από τους συνταγματάρχες στον …γύψο.

Το αίτημα για αλλαγή συνεχίστηκε και το 1974 με την μεταπολίτευση όταν γνωρίσαμε έναν νέο Κωνσταντίνο Καραμανλή και αφού συγκροτήθηκαν οι νέες μεταπολιτευτικές δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ,  ζήτησε και πάλι ο κόσμος αλλαγή.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1981 έφερε στην εξουσία την κυβερνώσα παράταξη του ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος ξαναζήτησε απαιτητικά την αλλαγή. Η ίδια λέξη αλλαγή υπήρξε και επί κυβερνήσεων Σημίτη και επί Κώστα Καραμανλή», τόνισε.

Την αλλαγή τη ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου -θυμάστε τη φράση «Γιώργο άλλαξέ τα όλα»- δεν του ζήτησαν όμως του λαού να πει τι αλλαγή θέλει και τι πρέπει να αλλάξει. Φτάσαμε στην εποχή των μνημονίων και η αλλαγή χάθηκε και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ξανά αλλαγή. Κανένας δεν συμφώνησε με την προγραμματική αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα από 36,34% το 2015 να φτάσει σήμερα με αρχηγό τον Κασσελάκη στο 14,9%.

 

Στροφή του κόσμου στην ακροδεξιά για αλλαγή

Σήμερα όμως, όπως είπε ο  Γιώργος Καρεκλίδης,  οι Έλληνες και οι Ελληνίδες βλέπουν αδιέξοδο. Δεν βλέπουν ελπίδα με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι ο κόσμος έστρεψε την ελπίδα του για αλλαγή στην ακροδεξιά.

«Η μεγάλη η νικήτρια των εκλογών είναι η ακροδεξιά. Το 20% του ελληνικού λαού που πήγε να ψηφίσει, ψήφισε ακροδεξιά. Βελόπουλο, Νίκη, Λατινοπούλου, τα άλλα μικρότερα κόμματα που συγκεντρώνουν ένα 20%», σημείωσε ο ίδιος και αναφέρθηκε στη δήλωση Βελόπουλου μετά την αποκρυστάλλωση των αποτελεσμάτων της Κυριακής ότι θέλει να κυβερνήσει. «Αυτό που είπε ο Βελόπουλος δεν ήταν μία τρέλα. Μάζεψε τον χώρο αυτό και  είπε είμαστε 20%, άρα ήρθε η ώρα να κυβερνήσουμε. Αυτό είπε».

Ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης, ο Ανδρουλάκης

Ο Γιώργος Καρεκλίδης όμως μίλησε και για τους πολιτικούς αρχηγούς και τους στόχους τους,  που τελικά δεν έγιναν πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιώργος Καρεκλίδης σημείωσε ότι το έπιασε το μήνυμα, όμως είναι λάθος η εποχή και η διόρθωση των κακώς κειμένων ίσως να μην ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα.

Για τα σενάρια ανασχηματισμού ως μία κίνηση αλλαγής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εδώ ο Γιώργος Καρεκλίδης έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα των πολιτικών.

«Θα αλλάξει πολιτική η ΝΔ, εάν κάνει ανασχηματισμό; Εδώ μιλάμε για πολιτικές. Το πιο εύκολο είναι αυτό και δεν αλλάζεις και τίποτα. Μπορεί να αλλάξει πολιτική ο Μητσοτάκης στο θέμα της ακρίβειας, στο ηλεκτρικό ρεύμα; Αφού είναι με το κεφάλαιο. Δεν μπορεί. Ο Μητσοτάκης τελείωσε. Δεν έχει να δώσει τίποτα καινούργιο στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός αναζητά ακόμη μια φορά αλλαγή», σχολίασε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη που περίμενε ένα 18-20% και τελικά έμεινε στο 15% σημείωσε ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε και δεν έβγαλε συμπέρασμα απ’ όλα είπε. «Αυτά που λέει δεν μπορεί να είναι λαϊκίστικα. Δεν είμαστε στο ‘81. Ο κόσμος θέλει συγκεκριμένα πράγματα από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, που ήθελε να βγει δεύτερο κόμμα και συγκέντρωσε μόλις 12,79% τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα.

Η κεντροαριστερά δεν είναι κανενός. Το μήνυμα είναι σαφές. ΑΛΛΑΓΗ και πάλι

Η ΑΛΛΑΓΗ λοιπόν «φώναξε» μέσα από την κάλπη και έξω από αυτή. Τα μηνύματα, σύμφωνα με τον Γιώργο Καρεκλίδη ήταν σαφή και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες όπως λέγονται προοδευτικές δυνάμεις.  Οι ιδέες πρέπει να γίνουν πράξη για να γίνει μία δημοκρατική προοδευτική παράταξη, πάνω από πρόσωπα, καθώς η κεντροαριστερά δεν είναι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ, αλλά των πολιτικών που θα πρέπει να εκφραστούν αλλά και του ελληνικού λαού.

Αυτό, σύμφωνα με τον Γιώργο Καρεκλίδη θα πρέπει να καταλάβουν Κασσελάκης και Ανδρουλάκης μιας και το ζήτημα το κοιτούν μάλλον από προσωπική σκοπιά.

Τι αλλαγή θέλει όμως; «Ο κόσμος πρέπει να βγει μπροστά. Έχει μείνει απαθής και στο τέλος δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει», ανέλυσε ο  Γιώργος Καρεκλίδης.

Υπογράμμισε πως η συζήτηση δεν θα γίνει σε μεγάλα στρογγυλά τραπέζια με όλους τους αρχηγούς, αλλά κάθε κόμμα μόνο του πρέπει να ξεκινήσει τη συζήτηση. Τα όργανα των κομμάτων πρέπει να έχουν  τον λόγο, να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο πολιτικών που συνέχεια θα τεθεί σε όλα τα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα, με τελικό κριτή τον κόσμο μέσα από ένα μεγάλο δημοψήφισμα για το ποιος θα είναι ο αρχηγός. Οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί δεν χρειάζεται να ηγηθούν αυτού του κόμματος, θα ηγηθούν οι πολιτικές, θα ηγηθεί ο λαός.

Μόνο έτσι θα πάμε σταθερά και η ενιαία, δημοκρατική, προοδευτική παράταξη θα υπηρετήσει τους πολίτες της Ελλάδας.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.