Γιώργος Ζαφείρης: «Ξεπέρασαν το 80% οι κρατήσεις το τριήμερο της 25ης Μαρτίου»

«Θολή» η εικόνα των ξενοδοχειακών κρατήσεων ενόψει Πάσχα

Θετικός είναι ο απολογισμός των ξενοδοχειακών κρατήσεων που έγιναν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας να δηλώνει ότι ξεπέρασαν το 80%, με τον κλάδο να παίρνει ανάσα. Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ δεν έλειψε να αναφερθεί όμως και στα υπάρχοντα προβλήματα της πανδημίας και των αυξήσεων στα προϊόντα, καθιστώντας, προς το παρόν, μετέωρο το μέλλον των κρατήσεων του Πάσχα, ακόμα και του καλοκαιριού.

Ο κ. Ζαφείρης δήλωσε ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες της Μαγνησίας κινήθηκαν πολύ καλά όλο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ξεπερνώντας το 80% των κρατήσεων. «Πήραμε μια ανάσα με αυτό το τριήμερο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθάρισε όμως ότι η «ανάσα» ήταν περισσότερο ψυχολογική και όχι οικονομική, τονίζοντας ότι η κατάσταση στον κλάδο τους είναι δύσκολη.

Σημείωσε, για ακόμα μια φορά, ότι η «άσπρη μέρα δεν θα έρθει σύντομα», καθώς η πανδημία είναι ακόμα παρούσα, σε συνδυασμό με την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία που έχει επηρεάσει τις τιμές σε διάφορα προϊόντα και κυρίως στην ενέργεια, γεγονός που συμπαρασύρει αλυσιδωτά και τους ίδιους. «Οι αυξήσεις δεν μπορούν να μετακυλήσουν στον πελάτη και απλώς τις χρεωνόμαστε εμείς», τονίζει ο ίδιος, με τις τιμές όμως των δωματίων να παραμένουν στο ίδιο επίπεδο.

Εξαιτίας όλων αυτών ο κ. Ζαφείρης σημείωσε ότι μετέωρες είναι επίσης οι κρατήσεις για το Πάσχα, αλλά και το καλοκαίρι, μη γνωρίζοντας τι τους ξημερώνεις. «Λόγω όλων αυτών μειώνεται η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων γενικότερα», υπογραμμίζει, ενώ κλείνει λέγοντας ότι εάν τα κρούσματα μειωθούν το επόμενο διάστημα και η εικόνα της πανδημίας παρουσιάσει βελτίωση, οι κρατήσεις θα κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.