Η «περιέργεια» του κόσμου για τον ΕΝΦΙΑ «έριξε» το Taxis για τρεις ολόκληρες ημέρες!

Δήλωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Για τρεις ημέρες εκτός, βρέθηκε το Taxis τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της «περιέργειας» των φορολογούμενων να δουν τι χρεώθηκαν για τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον Ηλία Κουτσιμπογεώργο, πρόεδρο του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Όπως είπε, μετά την έκδοση των εκκαθαριστών του ΕΝΦΙΑ, πολλοί φορολογούμενοι προσπάθησαν να μπουν στο σύστημα, με αποτέλεσμα το σύστημα να πέφτει και οι φοροτεχνικοί να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να διεκπεραιώσουν τρέχουσες υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι αυτό έγινε παρόλο που δόθηκε παράταση και οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν μέχρι 30 Οκτωβρίου δύο δόσεις μαζί.
«Η περιέργεια του κόσμου να δει τον ΕΝΦΙΑ προκάλεσε καθίζηση στο σύστημα, γιατί εκτός από τους ιδιώτες υπάρχουν και οι επαγγελματίες, που πρέπει να καταθέσουν δηλώσεις εισοδήματος των φυσικών προσώπων που έχουν εισοδήματα από εταιρείες, ενώ υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις όπως το πρόγραμμα Γέφυρα που έληξε χθες και αφορά την επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας, προ ημερών ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά και οι δηλώσεις των τετραγωνικών στους Δήμους που επίσης συνδέονται με το Taxis», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαζική είσοδος ιδιωτών στο σύστημα, το έριξε για τρεις μέρες, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, να μην μπορούν να το κάνουν και να περιμένουν μέχρι τα μεσάνυχτα ή τις Κυριακές για να μπουν στο σύστημα.

Ο κ. Κουτσιμπογεώργος κάλεσε το υπουργείο ή την ΑΑΔΕ να δουν το πρόβλημα και να δοθούν οι αντίστοιχες παρατάσεις ή να δημιουργήσουν ένα καλύτερο σύστημα που δεν πέφτει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Οικονομικό Επιμελητήριο κατέθεσε τις αντίστοιχες προτάσεις και ο πρόεδρος του τμήματος Θεσσαλίας τόνισε ότι, εφόσον ο πρωθυπουργός μίλησε για πόλεμο, λόγω του κορωνοϊού, με τους περιορισμούς για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, δεν μπορούν να μπαίνουν τόσο μικρές προθεσμίες για ν’ ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και μια δεκαετία.
Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι το Κράτος προσφέρει πολύ λίγα και ζητάει από τον πολίτη πάρα πολλά, ενώ αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει το αντίθετο, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να μην υπάρχουν αυτές οι τιμωρητικές προθεσμίες.
Ο κ. Κουτσιμπογεώργος, διερωτήθηκε γιατί να υπάρχουν προθεσμίες για την αίτηση επιστρεπτέας προκαταβολής, εφόσον είναι μορφή δανεισμού, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές πλατφόρμες για ανάλογα βοηθήματα, με αποτέλεσμα οι φοροτεχνικοί να «χάνονται» και όλα αυτά τα προγράμματα έχουν προθεσμίες, με αποτέλεσμα οι πολίτες να χάνουν ευκαιρίες.

Δεν συμψηφίστηκε η μείωση ενοικίων

Αναφορικά με την επιστροφή φόρου ή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ιδιοκτητών ακινήτων πληττόμενων επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, τόνισε ότι κατατέθηκαν οι δηλώσεις τον Ιούλιο, αλλά αυτή η μείωση δεν έχει βγει ακόμη, αν και είχαν πει ότι θα φαινόταν στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxis, αλλά μέχρι στιγμής δεν έγινε ο συμψηφισμός, με αποτέλεσμα να φαίνεται μεγαλύτερη η οφειλή τους.
Ο ίδιος είπε ότι από σήμερα 1 Οκτωβρίου 2020, η μείωση των ενοικίων επιχειρήσεων από τους ιδιοκτήτες είναι προαιρετική και το κράτος θα καλύψει το 30% σε μείωση φόρων και όχι υποχρεωτική, όπως ίσχυε μέχρι χθες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.