Καλή η κίνηση στα ταξί στον Βόλο τον Ιούνιο, δυσβάστακτοι οι φόροι

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «VOLOS TAXI» Ευδ. Πασχαλίδη

Καλή είναι η κίνηση στα ταξί τον Ιούνιο, κάτι στο οποίο βοήθησε ο καιρός που είναι άκρως καλοκαιρινός, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια που ο καιρός τον Ιούνιο ήταν λίγο άστατος. Ωστόσο, ενώ η κίνηση αυξάνεται, τα έξοδα αυξήθηκαν επίσης, δυσανάλογα, με την φορολογία να είναι στο επίκεντρο.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Ευδόκιμος Πασχαλίδης πρόεδρος του Συνεταιρισμού «VOLOS TAXI», ο κόσμος φαίνεται ότι όταν οι καιρικές συνθήκες είναι βροχή ή αρκετή ζέστη, προτιμάει το ταξί, κάτι που φάνηκε από τις κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Συνεταιρισμού τον Ιούνιο, που υπήρχαν και μέρες με καύσωνα.
Ο πρόεδρος του Volos Taxi επισήμανε ότι το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ήταν σχετικά καλό, όσοι δούλεψαν αποζημιώθηκαν.

Φόβος για την κρουαζιέρα και το 2025…

Οι καθημερινές μετακινήσεις, έχουν να κάνουν με τους Βολιώτες κυρίως, γιατί οι τουρίστες έρχονται μετά τις 20 Ιουλίου, το τριήμερο υπήρχαν βέβαια και επισκέπτες εκτός Βόλου, ενώ παίζει ρόλο και η νεολαία, που μείωσε τις μέρες διασκέδασης αλλά βγαίνει κυρίως Παρασκευή και Σάββατο.
Αναφορικά με την κρουαζιέρα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα διότι μειώθηκε το βάθος του λιμανιού από τις φερτές ύλες των πλημμυρών, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξί είπε ότι ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες εκβάθυνσης, αλλά τίποτα δεν έγινε και υπάρχει φόβος ότι θα χαθεί και το 2025 γιατί τα δρομολόγια προγραμματίζονται από τα προηγούμενα χρόνια.

Τα έξοδα αυξήθηκαν …

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι στον αντίποδα, τα έξοδα για τα ταξί έχουν αυξηθεί με την φορολογία στο τεκμαρτό εισόδημα, συν τις τριετίες και την επιπλέον φορολογία αν έχουν εργαζόμενο, προβλήματα που έχουν αναδειχτεί από την πρώτη στιγμή.
«Αυτό έχει αποτέλεσμα οι φετινές φορολογικές δηλώσεις για τους συναδέλφους να είναι 1.500 ως 2.000 € επιπλέον», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.
Ο ίδιος είπε ότι η Ομοσπονδία με άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά του φορολογικού νομοσχεδίου.
Από την άλλη, ανέφερε, η κυβέρνηση μείωση τον ΦΠΑ στο 13% για το ταξί που ήταν το μόνο μέσο που είχε τον υψηλότερο συντελεστή, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των καταναλωτών, όταν ήταν στο 24%.
Επίσης, οι τιμές στα καύσιμα έχουν σταθεροποιηθεί και καλό θα ήταν να κατέβει κι άλλο η τιμή τους, γιατί είναι ένα σταθερό έξοδο για τους επαγγελματίες ταξί, τόνισε ο κ. Πασχαλίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.