Στο ματς της … βροχής και του VAR, νικήτρια η ανώτερη Γερμανία (video)

Επικράτησε με 2-0 της Δανίας

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Δανία, επικράτησε 2-0 σε ματς για τη φάση των 16 του Euro 2024 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα αναμετρηθεί στη Στουτγκάρδη την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 19.00, με τον νικητή του ζευγαριού Ισπανία-Γεωργία (30/6, 22.00, ΕΡΤ1).
Εφόσον δηλαδή οι Ισπανοί δεν υποστούν το μέγα σοκ απ’ τους Γεωργιανούς, οδεύουμε προς έναν πρόωρο «τελικό» Γερμανίας-Ισπανίας, που αποτελεί επανάληψη του τελικού του Euro το 2008, οπότε οι Φούριας Ρόχας είχαν νικήσει με «χρυσό» γκολ του Φερνάντο Τόρες!
Η Γερμανία σ’ ένα ματς που το VAR είχε καθοριστικές αποφάσεις και που διακόπηκε λόγω καταρρακτώδους βροχής, ήταν εμφανώς ανώτερη απ’ τη Δανία, καθώς έχασε πολλές και κλασικές ευκαιρίες.
Αν μάλιστα δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Σμάιχελ στο τέρμα των Δανών, ενδεχομένως το σκορ θα είχε ξεφύγει περισσότερο υπέρ των «Πάντσερ», που καθάρισαν το ματς στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάβερτς στο 53′ και ακόμα ένα γκολ του Μουσιάλα (68′) που έφτασε τα τρία στο τουρνουά!
Η Γερμανία μετά από οχτώ χρόνια και τρία αποτυχημένα τουρνουά (αποκλείστηκε στους ομίλους των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 και στους 16 του Euro του 2020) επιστρέφει σε προημιτελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (είχε φτάσει στα ημιτελικά στο Euro του 2016) και δείχνει ικανή για να πάει ακόμα πιο ψηλά. Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν και τα πιο υψηλά εμπόδια για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν…
Η εξέλιξη του αγώνα
Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τη Γερμανία που σκόραρε με τον Σλότερμπεκ στο 4′, όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Κίμιχ.
Στο 7′ η Γερμανία απείλησε ξανά με τον Κίμιχ, όμως ο Σμάιχελ απογειώθηκε και απέκρουσε, όπως έκανε και στο 8′ σε νέα κεφαλιά του Σλότερμπεκ και στο 10′ σε βολέ του Χάβερτς!
Η Δανία, αφού έβγαλε αλώβητη το πρώτο διάστημα του αγώνα, απείλησε στο 24′ με τον Μέλε. Στο 35′ άνοιξαν οι… ουρανοί στο γήπεδο και το παιχνίδι διεκόπη λόγω κεραυνών, έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης! Οι ομάδες ξαναβγήκαν στο γήπεδο και 25 λεπτά μετά τη διακοπή η αναμέτρηση ξανάρχισε…
Ο Σμάιχελ ήταν και πάλι ανίκητος στο 37′ σε κεφαλιά του Χάβερτς, τη στιγμή που στην απέναντι εστία στο 42′ ο Χόιλουντ είχε ευκαιρία για να σκοράρει αλλά σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 45′ νικήθηκε σε απίθανο τετ α τετ από τον Νόιερ!
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια απίθανη εξέλιξη! Στο 48′ η Δανία σκόραρε με τον Άντερσεν, όμως το γκολ ακυρώθηκε για ένα πολύ οριακό οφσάιντ!
Και τελικά αντί για το 0-1 της Δανίας, προέκυψε το 1-0 της Γερμανίας. Και μάλιστα με αρνητικό πρωταγωνιστή τον παραλίγο ήρωα των Δανών. Ο Όλιβερ έδωσε πέναλτι σε απλωμένο χέρι του Άντερσεν και ο Χάβερτς ήταν εύστοχος στο 53′!
Έχοντας πια την ψυχολογία με το μέρος της η Γερμανία ήταν φανερό πως δεν θα έχανε την πρόκριση. Μπορεί στο 59′ ο Χάβερτς να έχασε απίθανο τετ α τετ, όμως στο 68′ δεν συνέβη το ίδιο με τον Μουσιάλα. Ο Σλότερμπεκ έκανε το γέμισμα, ο άσος της Μπάγερν κινήθηκε στον κενό χώρο και πλάσαρε ιδανικά τον Σμάιχελ για το 2-0.
Μετά το 2-0 οι Γερμανοί είχαν ευκαιρίες και για τρίτο γκολ στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά δεν το πέτυχαν.
Γερμανία: Νόιερ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80′ Χένριχς), Κίμιχ, Κρόος, Μουσιάλα (80′ Βιρτς), Άντριχ (64′ Τσαν), Γκιουντογκάν (64′ Φίλκρουγκ), Χάβερτς, Σανέ (88′ Άντον).
Δανία: Σμάιχελ, Μπα (80′ Βιντ), Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μέλε, Άντερσεν, Ντιλέινι (70′ Πάουλσεν), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν (81′ Λάρσεν), Σκοβ Όλσεν (70′ Νόργκααρντ), Χόιλουντ (81′ Κριστιάνσεν).
Δείτε τα highlights:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.