Καταδίκη συνταξιούχου γιατρού για τον θάνατο 58χρονης Γερμανίδας

Ένοχος για ανθρωποκτονία πρώην διευθυντής κλινικής του Νοσοκομείου

Σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου συνταξιούχο γιατρό, πρώην διευθυντή Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στο εδώλιο κάθισαν άλλοι δύο γιατροί που υπηρετούσαν τότε στο Νοσοκομείο Βόλου που κρίθηκαν αθώοι.
Η υπόθεση αφορούσε μια 58χρονη Γερμανίδα τουρίστρια που είχε πέσει σε ρεματιά στην Πορταριά στις 3 Ιουλίου 2014 και εντοπίστηκε, μετά από κινητοποίηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που είχε ενημερώσει ο εν διαστάσει σύζυγός της, όταν του έστειλε μήνυμα ότι θα αυτοκτονούσε.
Η γυναίκα είχε βρεθεί μια μέρα μετά την πτώση της, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου η υγεία της επιδεινώθηκε και απεβίωσε ξημερώματα της επόμενης μέρας, από πνευμονικό οίδημα.
Κατηγορούμενοι ήταν ο γιατρός που παρέλαβε την ασθενή στο ΤΕΠ, ο γιατρός που την παρακολουθούσε στην Χειρουργική και ο τότε διευθυντής της Χειρουργικής του «Αχιλλοπούλειου». Η δίκη ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ.
Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση των άλλων δύο γιατρών (ιδιώτες σήμερα σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας), αναφέροντας ότι ο ειδικευόμενος χειρουργός στα ΤΕΠ παρήγγειλε απεικονιστικό έλεγχο και βιοχημικές και εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ζήτησε εισαγωγή της ασθενούς στη χειρουργική κλινική. Για τον ειδικευόμενο γιατρό είπε ότι την παρέλαβε στη Χειρουργική Κλινική και απευθύνθηκε στον διευθυντή του, με τις πρώτες εξετάσεις.
Όσον αφορά στον πρώην διευθυντή τονίστηκε ότι αρκέστηκε στις εξετάσεις που είχαν υποδειχτεί από το ΤΕΠ, ενώ η κατάστασή της υποτροπίαζε και άφησε την παραγγελία νέων εξετάσεων για το πρωί της επόμενης μέρας, κάτι που οδήγησε στον θάνατό της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.