Κατατέθηκε μόλις το… 40% των φορολογικών δηλώσεων στη Μαγνησία

Οι φοροτεχνικοί ασχολούνται …με πολλές άλλες συναλλαγές, αλλά όχι με δηλώσεις

Μόλις το 40% των φορολογικών δηλώσεων έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα στη Μαγνησία και ενώ το υπουργείο έδωσε παράταση στο θέμα των δηλώσεων μέχρι τις 29 Ιουλίου 2020. Οι φοροτεχνικοί, από το ξεκίνημα του lock down μέχρι και σήμερα ασχολούνται με πολλές άλλες εργασίες, λόγω των πολλών πλατφορμών που είναι ανοιχτές, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να συμπληρώσουν τις φορολογικές δηλώσεις, δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας Νίκος Πουμάνας.
Ο λογιστής ανέφερε ότι οι επαγγελματίες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα, με τη λειτουργία των πλατφορμών που είναι ανοιχτές και τη δυσλειτουργία του taxis, που καθημερινά «κολλάει» για περίπου τέσσερις ώρες. «Δεδομένων των προβλημάτων φέτος, λόγω της πανδημίας και του γεγονότος ότι μέχρι τώρα υποβλήθηκε περίπου 40% των φορολογικών δηλώσεων, ήταν δεδομένη η παράταση που θα έδινε το υπουργείο. Σε επίπεδο Μαγνησίας έχουν κατατεθεί περίπου 62.000 φορολογικές δηλώσεις, από τις 140.000», ανέφερε ο κ. Πουμάνας.

«Το 2020 έτος της πλατφόρμας…»
Αίτημα των φοροτεχνικών ήταν να δοθεί παράταση ως τις 30 Σεπτεμβρίου και όχι μέχρι 29 Ιουλίου που δόθηκε τελικά, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί η πληρωμή του φόρου να είναι σε οκτώ δόσεις, ενώ όταν εκδοθεί ο ΕΝΦΙΑ, επίσης θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να υπάρχει ταμειακή ροή για το κράτος.
Ο κ. Πουμάνας χαρακτήρισε το 2020 έτος της πλατφόρμας, καθώς είναι ανοιχτές πάσης φύσεως και ότι υπάρχει για τους επαγγελματίες σε οικονομική συναλλαγή (επιστρεπτέα προκαταβολή, δάνεια εγγυοδοσίας) και άλλα όπως αναστολές εργασίας, αιτήσεις για οικονομικές ενισχύσεις επαγγελματιών και εργαζομένων, κάτι που έχει αποτέλεσμα οι φοροτεχνικοί να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με αυτές τις εργασίες, παρά με τις φορολογικές δηλώσεις.
Στους λογιστές απευθύνονται ακόμη και όσοι θέλουν να κάνουν αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό και αυτό διότι για να γίνει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή, απαιτούνται οι κωδικοί taxis, ενώ δεν έχει ο καθένας την ευχέρεια να εκδώσει ηλεκτρονικά πιστοποιητικά ή να διεκπεραιώσει άλλες εργασίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.