Κων. Μαραβέγιας: Κωλυσιεργία μεταξύ των υπουργείων για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

"Εδειξε" τον Γ.Γ. Οικονομικών Χρ.Τριαντόπουλο καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος συμπεραίνει ότι υπάρχει σύμπνοια από όλους και «όλοι μαζί μιλάμε πλέον για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, χωρίς παρεκκλίσεις, από αυτή την πορεία που χάραξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο βουλευτής μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και τόνισε ότι ένα μεγάλο θέμα, είναι η χωροθέτηση, που έχει αλλάξει διάφορα σημεία μέσα στην πόλη κατά καιρούς και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας προσανατολισμός ως προς ένα οικόπεδο, αυτό της οδού Ύδρας, για το οποίο γίνονται οι απαιτούμενες διαδικασίες από τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης που εμπλέκονται.
Ο κ. Μαραβέγιας εξήγησε ότι το υπουργείο Οικονομικών κάνει όλες τις διαδικασίες για την παραχώρηση, το δε υπουργείο Δικαιοσύνης, οφείλει με τη σειρά του να προβεί στον έλεγχο καταλληλότητας, γιατί, σύμφωνα με τη νομοθεσία, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις κεντρικότητας, προσανατολισμού κλπ., που πρέπει να ελεγχθούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ενδεχομένως δεν έχουμε και εμείς από την πλευρά μας πιέσει…»
“Φοβάμαι ότι δυστυχώς, ανάμεσα στα δύο υπουργεία, όσο κι αν οι πολιτικοί παράγοντες έχουν τη διάθεση και τη βούληση να προχωρούν, έχουν υπάρξει κατά καιρούς κάποιες κωλυσιεργίες, ενώ ενδεχομένως δεν έχουμε και εμείς από την πλευρά μας πιέσει, ώστε οι διαδικασίες να γίνονται πιο γρήγορα”, επισήμανε ο βουλευτής.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι ο κ. Χρ. Τριαντόπουλος, Γ.Γ. οικονομικής πολιτικής, έχει σίγουρα έναν ρόλο, μαζί με την εντοπιότητα, του να επισπεύσει τις διαδικασίες, γι’ αυτό και ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες και το δικό του ρόλο. “Εγώ από τη μεριά μου θεώρησα σκόπιμο για άλλη μία φορά να φέρω το θέμα περισσότερο στην επιφάνεια της δημοσιότητας, γιατί δεν είναι ένα θέμα που έχει ξεχαστεί”, επισήμανε ο βουλευτής.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι για τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου, στο οικόπεδο της οδού Ύδρας υπάρχουν και αντιρρήσεις από μεριάς του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου εκφράζει σκεπτικισμό για την καταλληλότητα του οικοπέδου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, επειδή υπάρχει η βούληση όλων για να γίνει ένα νέο δικαστικό μέγαρο και όλοι κινούνται προς τον επιθυμητό στόχο, σε αυτή την κατεύθυνση, είναι ένα τρένο που δεν πρέπει να χάσουμε, κάτι που σημαίνει ότι για άλλη μία φορά πρέπει να σηκωθούν εν τάχει τα “μανίκια” υπάρχουν και κάποιες προθεσμίες ένταξης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει η τοπική κοινωνία, είναι ότι ο καθένας μέσα από το ρόλο του, πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση, είτε να υποδείξει, για να κρίνει κατάλληλο ακίνητο και να πάμε στην επόμενη λύση. Το μείζον είναι οι διαδικασίες να κινηθούν ταχύτατα, για να έχουμε ένα γρήγορο αποτέλεσμα, γιατί μέχρι τώρα δυστυχώς δεν είχαμε ταχύτητα, αλλά ας έχουμε τουλάχιστον τώρα. “Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι για μία διαδικασία που χρειάζεται λίγες μέρες, να κωλυσιεργούμε για μήνες”, τόνισε ο βουλευτής.

Για το Κυπριακό και την Τουρκία
Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία και στις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν από την κατεχόμενη Κύπρο, ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είναι εχθρός της Τουρκίας, ο βουλευτής τόνισε ότι τα τετελεσμένα του αίματος στον πολιτισμένο κόσμο δεν στέκονται εν έτη 2021 και απορρίπτονται αναφανδόν.

Όπως είπε, η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εξαγγελία του τούρκου προέδρου για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων. Μία τέτοια εξαγγελία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ και των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, που έχουν καλέσει επανειλημμένα την Τουρκία να απέχει από μονομερείς και προκλητικές ενέργειες, που αποσταθεροποιούν την περιοχή.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι γνωρίζαμε από καιρό ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο και η κυβέρνηση με έμφαση υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης του καθεστώτος που υπήρχε μέχρι σήμερα, της περίκλειστης πόλης, ενώ καλεί για άλλη μία φορά την Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έχουν ληφθεί από το 1984 μέχρι σήμερα.
“Ο χρόνος μπορεί να κυλά και να πέρασαν 47 χρόνια, αλλά η Ελλάδα δεν ξεχνάει και ως χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, ζητά δίκαιη λύση. με την Κύπρο ενωμένη, χωρίς στρατό κατοχής, για να παραμείνει μία χώρα ισχυρή, ανθεκτική και απόλυτα ενεργή. Για αυτό θα συνεχίσουμε, μέσω της διπλωματικής οδού, ελπίζω και χωρίς να χρειαστούν στο μέλλον άλλα μέσα, ως χώρα να παλεύουμε πάνω στις ράγες αυτής της διεκδίκησης και νομίζω ότι είναι ώρα η Τουρκία να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου και σε κάποιο βαθμό κατά των ίδιων των τουρκοκυπρίων και τις κινήσεις απειλής κατά της Διεθνούς νομιμότητας και έναντι της ΕΕ. Θεωρώ ότι η Τουρκία για πάνω από ένα χρόνο είναι πλέον απομονωμένη και αντιδρά σπασμωδικά”, τόνισε.

Ο βουλευτής έκανε λόγο για διπλωματικές επιτυχίες της Ελληνικής κυβέρνησης, επιτυχίες που καταδεικνύουν την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τούρκων και θέτει τη γείτονα προ των ευθυνών της μπροστά στη διεθνή κοινότητα.

Για την ελάχιστη βάση εισαγωγής
Για το γεγονός ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Βουλή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, που είχε αποτέλεσμα 20.000 μαθητές να μείνουν εκτός, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι η υπουργός παρουσίασε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι περίπου 9.000 νέοι είναι αυτοί που δεν θα καταφέρουν την είσοδό τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πανεπιστήμιο μπορεί να αποτελεί ένα ορόσημο στη ζωή ενός παιδιού που αποφασίζει να σπουδάσει, αλλά πρέπει η πολιτεία να διασφαλίζει ότι αυτή η μόρφωση, θα έχει αρχή, μέση και τέλος. “Δυστυχώς το έχουμε δει επανειλημμένα στη χώρα μας και σε πολλές περιπτώσεις, παιδιά να χάνονται σε μία προσπάθεια σπουδών και φτάνοντας σε μία ωριμότερη ηλικία 30 και πλέον ετών, να διαπιστώνουν ότι είναι πλέον μάταιο και έχασαν πολλά χρόνια από τη ζωή τους για να καταλάβουν ότι έχασαν πολλά χρόνια για να σπουδάσουν και τελικά δεν τα κατάφεραν”, τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το υπουργείο έχει νομοθετήσει πάνω στην επαγγελματική εκπαίδευση πέρυσι και δίνει βαρύτητα ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα οι μαθητές να φτάνουν στην Γ’ Λυκείου και να υπάρχουν τέτοιες βαθμολογίες τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Υπερασπίστηκε δε το έργο της υπουργού Παιδείας, στην επαγγελματική εκπαίδευση, που δίνει κίνητρα απορροφητικότητας στην αγορά εργασίας και προσπαθεί να κατευθύνει τα νέα παιδιά στο να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους, σίγουρα υπήρχαν μαθητές που είχαν πάρει αυτή την κατεύθυνση και καλούνται τώρα, μέσω της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού πού μπορεί να είναι για Πανεπιστημιακές σχολές υγεία ή για ΙΕΚ δημόσιας εκπαίδευσης, που μπορούν να κατευθύνουν σε επαγγέλματα με ταχύτατη αποκατάσταση στην αγορά εργασίας. Όπως είπε, πλέον δίνεται μία επιλογή στους μαθητές που δεν υπήρχε στο παρελθόν, ενώ γίνεται και προσπάθεια μείωσης της ανεργίας στη χώρα.
Όπως είπε στον τομέα αυτό, η πολιτεία έχει το ρόλο της να εμπνεύσει και να κατευθύνει τους νέους προς τομείς που θα τους δώσουν επαγγελματική διέξοδο και αποκατάσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.