Κώστας Αρβανίτης: ” Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος. Πρέπει να φύγει …χθες”

Ηγεμονικό γαιοκτήμονα, επικίνδυνο και ...άφαντο χαρακτήρισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Πρωθυπουργό

Σκληρή γλώσσα και εκφράσεις χρησιμοποίησε για ακόμη μια φορά για τον Πρωθυπουργό και τους χειρισμούς τους στην εξωτερική πολιτική και όχι μόνο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Αρβανίτης, χαρακτηρίζοντάς τον ηγεμονικό γαιοκτήμονα, επικίνδυνο, άφαντο στην Ευρώπη και πως έπρεπε να είχε φύγει …χθες. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Ευρωβουλευτής έριξε την ευθύνη της ανόδου της ακροδεξιάς στον κ. Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως η ΝΔ ρίχνει νερό στον μύλο των φασιστών.

Ο Μητσοτάκης παίζει με τα ζητήματα της χώρας σαν να είναι

γαιοκτήμονας γης. Είναι επικίνδυνος

Αντιθέσεις εξέφρασε ο κ. Αρβανίτης για τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και την Αμερική, ασκώντας δριμεία κριτική στις επιλογές, τη στάση και τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Ανέφερε πως η συμφωνία με την Γαλλία δεν διασφαλίζει ότι αυτή θα είναι δίπλα στη χώρα σε περίπτωση εμπλοκής Ελλάδας- Τουρκίας, ενώ σχολίασε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης “πυροβολεί” τα πόδια της χώρας. Αυτό γιατί η έκθεση της Κομισιόν καταδικάζει πλήρως την Τουρκία και βάζει ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή , οπότε “δεν καταλαβαίνω να μην έχουμε πλάτη όλη την ΕΕ, αφού έχουμε αυτή την έκθεση, που την περιμέναμε και πήγαμε σε μια διμερή, η οποία δεν είναι και τσάμπα”, σχολίασε ο ίδιος.

Μάλιστα, επεσήμανε το γεγονός πως οι τρεις φρεγάτες , που αγόρασε η Ελλάδα δεν θα κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία καθώς ” ο κ. Μητσοτάκης έχει βαλθεί να τα πουλήσει σε φίλους και γνωστούς”, όπως ανέφερε.

Παράλληλα, σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας, ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στα ψιλά γράμματα αυτής για τη συμμετοχή ελλήνων στρατιωτών σε περιοχές της Γαλλίας ως εκστρατευτικό σώμα.

“Υπάρχει η φάκα στη συμφωνία και θα το δούμε σε ότι αφορά στα εθνικά συμφέροντα αλλά και σε ότι αφορά αυτό που ζητούν οι Γάλλοι, να πηγαίνουν ελληνικά εκστρατευτικά σώματα στις δικές τους περιοχές, όταν αυτοί αποσύρουν δικούς τους στρατιώτες επειδή θα έχουν απώλειες, για να πηγαίνουν Έλληνες στρατιώτες. Δεν ξέρω αν θα πάει το παιδί του Μητσοτάκη, άλλου θα πάει. Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τέτοια πολιτική. Από πότε είναι μικρομέγαλος σε συμφέροντα άλλων; Ο κ. Μητσοτάκης εδώ, στην Ευρώπη, είναι άφαντος και στην εξωτερική πολιτική είναι άφαντος. Μόνο deal ξέρει να κάνει και συμφωνίες οικονομικού χαρακτήρα. Ακόμη και με τους Αμερικάνους καμία κυβέρνηση δεν έχει μπλοκάρει ή δεσμεύσει τη χώρα για πάντα με τις ΗΠΑ . Πάντα ήταν για ένα διάστημα και μετά γινόταν αναθεώρηση. Με ποιο δικαίωμα το κάνει ο κ. Μητσοτάκης; Θα είναι αιωνόβιος πρωθυπουργός; Είμαστε μοναρχία; Παίζει με τα ζητήματα της χώρας σαν να είναι γαιοκτήμονας γης. Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει… χθες”, τόνισε ο κ. Αρβανίτης σχολιάζοντας πως έχει ιδιοκτησιακή λογική που δεν έχει υπάρξει ξανά σε ηγέτη κράτους σε εποχή δημοκρατίας.

Οι πολίτες νιώθουν δυσαρεστημένοι στις περισσότερες δημοσκοπήσεις

Ο κ. Αρβανίτης μίλησε όμως και για τις δημοσκοπήσεις κι αν αυτές χειραγωγούνται, λέγοντας πως το θέμα που τον απασχολεί δεν είναι οι δημοσκοπήσεις, αλλά η λίστα Πέτσα και πως χειραγωγούνται τα μέσα.

” Οι δημοσκοπήσεις παίζουν έναν ρόλο, είναι εργαλεία, τα κοιτάω, αλλά δεν μου λέει κάτι. Και πριν βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, καταλληλότερο πρωθυπουργό έδειχναν τον Σαμαρά. Δεν μου λέει κάτι το καταλληλότερος. Πάντα ο πρωθυπουργός είναι ο καταλληλότερος. Από τις μετρήσεις κοιτάζω την φθορά της κυβέρνησης, σε ποια θέματα έχει μεγάλη φθορά κι αν οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι ή όχι και ιδιαίτερα αυτό που λέμε μεσαία στρώματα που θεωρητικά αυτοί έδωσαν και τη νίκη στη ΝΔ. Οι πολίτες νιώθουν δυσαρεστημένοι, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις”, ανέφερε ο κ. Αρβανίτης.

Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ φταίνε για την άνοδο της ακροδεξιάς

Ο Ευρωβουλευτής όμως έριξε τις ευθύνες για την άνοδο της ακροδεξιάς προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως η αντίληψη για τη μετανάστευση, η στοχοποίηση των πολιτών ανάλογα με το φύλο και οι ψευτοπατριωτισμοί δημιουργούν την άνοδο της ακροδεξιάς και του ναζισμού.

“Το βλέπουμε σήμερα και στην Ελλάδα. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, τα γραφεία της οργάνωσης είναι ανοιχτά, λειτουργούν κανονικά συμμαχούν στελέχη της ΝΔ, όπως στον Δήμο της Αθήνας ανοιχτά με στελέχη της Χρυσής Αυγής και χτυπούν ανοιχτά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τους ανθρώπους στο δρόμο, έναν χρόνο μετά από τη απόφαση του δικαστηρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ο ίδιος προσωπικά έχει την ευθύνη και η ΝΔ ρίχνει νερό στον μύλο των φασιστών με το πιο απλό παράδειγμα να είναι η υπόθεση Μπογδάνου, καθώς ο κ. Μητσοτάκης τον απέπεμψε,  δεν τον διέγραψε. Είναι μέλος της ΝΔ και για λίγο καιρό είναι τιμωρία στη γωνία, για το timing που χρησιμοποίησε για να πει τις αλήθειες του κ. Μητσοτάκη”, κατέληξε ο κ. Αρβανίτης.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.