ΚΤΕΛ: Κορυφώνεται σταδιακά η κίνηση για το Δεκαπενταύγουστο στη Μαγνησία

Η ζήτηση καλύπτεται μέσω έκτακτων δρομολογίων και χαρακτηρίζεται ομαλή

Κορυφώνεται μέχρι σήμερα το μεσημέρι η κίνηση των εκδρομέων προς τη Μαγνησία, με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, που είναι ομαλή και χωρίς προβλήματα, ενώ η ζήτηση καλύπτεται μέσω έκτακτων δρομολογίων.
Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης, η επιβατική κίνηση των επισκεπτών στην περιοχή από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τη Μαγνησία, είναι ομαλή και δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα.
Όπως είπε, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, πολλοί είναι αυτοί που έχουν συγγενείς στην περιοχή και έρχονται, θυμούνται παλιές ιδιοκτησίες στα χωριά και πλέον φροντίζουν να κάνουν πιο οικονομικές διακοπές. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μετακινήσεις, καθώς το ΚΤΕΛ είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να μετακινηθεί κάποιος, κάτι που αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που ενώ παλιότερα δεν ταξίδευε με λεωφορεία, πλέον το κάνει.

Έκτακτα δρομολόγια
Για να εξυπηρετηθεί η αυξημένη κίνηση από χθες το πρωί έχουν μπει έκτακτα δρομολόγια, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι, από ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν το Σαββατοκύριακο με την αργία του Δεκαπενταύγουστου την Τρίτη, για να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές.
Αυξημένη είναι και η επιβατική κίνηση προς τα παράλια του Νομού, τόσο για το Αιγαίο, όσο και για παραλίες του Παγασητικού. Αυξημένη κίνηση υπάρχει στα δρομολόγια προς Χορευτό και Άγιο Ιωάννη Πηλίου, Πλατανιά, Τρίκερι, Κατηγιώργη, αλλά και προς κοντινότερους προορισμούς όπως Άφησσο, Μηλίνα κλπ. Για τους παραπάνω προορισμούς, από χθες μπήκαν και έκτακτα δρομολόγια, διότι υπήρχε αυξημένη ζήτηση.

Καλό το οδικό δίκτυο,
πρόβλημα… ορισμένοι οδηγοί
Αναφερόμενος στα προβλήματα προσβασιμότητας των λεωφορείων στους προορισμούς, ο κ. Κολυνδρίνης δήλωσε ότι λύθηκε ένα πρόβλημα που υπήρχε παλιότερα με την ακαταλληλότητα των δρόμων. Όπως είπε, όλοι οι δρόμοι πλέον έχουν επισκευαστεί, έπεσε άσφαλτος και πλέον δεν υπάρχουν λακκούβες στο οδικό δίκτυο. Το πρόβλημα αναστροφής των λεωφορείων σε κάποιες πλατείες, παραμένει, λόγω παρκαρισμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων από οδηγούς άλλων περιοχών που δεν γνωρίζουν ότι οι δρόμοι πρέπει να μένουν ελεύθεροι. Ο ίδιος είπε, ότι πρόβλημα αναστροφής αντιμετωπίζουν τα λεωφορεία, στην Άφησσο, στη Μακρινίτσα κυρίως το βράδυ και στον Κατηγιώργη, ενώ ειδικά για το τετραήμερο οι οδηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται υπομονή.

Ειδικά δρομολόγια
προς τον Άγιο Λαυρέντιο
Στο μεταξύ, την Τρίτη και την Τετάρτη 15 και 16 Αυγούστου, παραμονή και ανήμερα του Αγίου Αποστόλου του Νέου, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας θα δρομολογήσει πολύ πυκνά δρομολόγια από τον Άναυρο προς τον Άγιο Λαυρέντιο και αντίστροφα, για να εξυπηρετηθούν οι προσκυνητές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.