Λεωνίδας Αναστασίου στο Ράδιο ΕΝΑ: Τα πράγματα είναι δραματικά στο Νοσοκομείο Βόλου

Άμεση ενίσχυση της καθαριότητας ζητούν οι εργαζόμενοι του Αχιλλοπούλειου

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου τις τελευταίες εβδομάδες, με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου κ. Λεωνίδας Αναστασίου μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Ο κ. Αναστασίου επεσήμανε πως καθημερινά τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται και επί της ουσίας το ΕΣΥ δεν στηρίχθηκε με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών. Βασικό ζήτημα όμως είναι και αυτό της καθαριότητας, καθώς αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Βόλου εργάζεται ο ίδιος αριθμός καθαριστριών με την προ κορωνοϊού εποχή, ενώ οι ανάγκες έχουν τετραπλασιαστεί!

Σε Νοσοκομείο Covid εξελίσσεται το Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, με την κατάσταση να είναι δραματική και να εξελίσσεται ραγδαία η νόσος με μεγάλη μεταδοτικότητα και διασπορά στην κοινότητα.
Όπως σημείωσε στο Νοσοκομείο έχουν αναπτυχθεί δύο νέες κλινικές Covid, υπάρχει η Μονάδα Λοιμωδών, όπου βρίσκονται οι πέντε θάλαμοι αρνητικής πίεσης και τα τέσσερα κρεβάτια τη ΜΕΘ Covid. Όλα όμως είναι γεμάτα, ενώ προσωπικό έχει μετακινηθεί από άλλες κλινικές για να στελεχώσει τις νέες κλινικές του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να έχουν αποδυναμωθεί και να υπολειτουργούν άλλες δομές του Νοσοκομείου Βόλου.
«Τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Δεν υπήρξε καμία οργάνωση στο μεσοδιάστημα από το πρώτο ως το δεύτερο κύμα κι ενώ όλοι έλεγαν ότι θα έρθει και δεύτερο κύμα. Δεν προετοιμαστήκαμε όπως έπρεπε. Ούτε προσλήψεις γιατρών , ούτε νοσηλευτών έγιναν. Υπάρχουν πολλά κενά και ό,τι και να πούμε δεν μπορούμε να πληρωθούν», σημείωσε ο κ. Αναστασίου.
Μεγάλο όμως αγκάθι και πρόβλημα υπάρχει στο Νοσοκομείο με το θέμα της καθαριότητας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αναστασίου ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι ο ίδιος με την προ κορωνοϊού εποχή με τις ανάγκες όμως τώρα να έχουν τετραπλασιαστεί.
«Στην καθαριότητα έχουμε πρόβλημα. Τα πράγματα είναι τραγικά, τη στιγμή που η καθαριότητα είναι μείζονος σημασίας. Γιατί όπου περνά περιστατικό θα πρέπει να γίνεται απολύμανση για να μην μεταδίδεται ο ιός. Ο ιός ζει στις επιφάνειες, κάποιος που αγγίζει την επιφάνεια μπορεί να μολυνθεί.
Έχουμε τους ίδιους ανθρώπους με προ κορωνοϊού εποχή για να κάνουν την τετραπλάσια δουλειά. Όση προσπάθεια και να κάνουν, δεν γίνεται. Απορώ γιατί δεν κάνουν προσλήψεις, συνεργείο ιδιωτικό είναι, δεν χρειάζεται ΑΣΕΠ, λεφτά χρειάζονται. Άμεσα μπορούν να γίνουν προσλήψεις. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι δραματική, γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά υπάρχουν αντοχές και όρια», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Συμπλήρωσε σε πως όλες οι ανακατατάξεις γίνονται στις πλάτες των υπαρχόντων εργαζομένων, καθώς εκείνοι θα πρέπει να μεταφέρουν τον εξοπλισμό στις νέες κλινικές, να περιποιηθούν τους αρρώστους κάτω από μια στολή που αντί για δύο ώρες τη φορούν πέντε έξι και οκτώ.
Αυτό συμβαίνει καθώς το προσωπικό είναι λίγο και πρέπει να ανταποκριθεί στα πολλά περιστατικά.
Μάλιστα, ο κ. Αναστασίου σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοσηλευτές και προσωπικό κάτω από αυτές τις ολόσωμες στολές με αφυδάτωση, ξεραμένο στόμα και δυνάμεις που σε εγκαταλείπουν.
Την ίδια στιγμή και ενώ όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου δίνει κυριολεκτικά μάχη με τον ιό, ο κ. Αναστασίου «βγήκε από τα ρούχα του» σχολιάζοντας αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία, ακόμη και την περίοδο του Lockdown.
«Όλος ο κόσμος αθλείται, περπατάει, δεν έχει αντιληφθεί ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Το νοσοκομείο δεν αντέχει άλλους ασθενείς. Πρέπει να προσέξουμε. Δεν γίνεται με τη μάσκα στο σαγόνι, να βλέπω ότι πίνουν καφέδες στα παγκάκια. Να μείνουμε σπίτι και να βγαίνουμε για τα απαραίτητα. Τώρα βρήκαμε όλοι να κάνουμε σωματική άσκηση;», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ζήτησε να στηριχθεί επί της ουσίας το ΕΣΥ, να υπάρχουν μοριακά τεστ για όλους τους εργαζόμενους και όχι τα rapid, τόνισε πως ο μοριακός αναλυτής θα πρέπει να δουλεύει συνεχώς και να αναλύει όσα τεστ χρειάζεται το Νοσοκομείο, ενώ επεσήμανε πως και τα μέσα ατομικής προστασίας θα πρέπει να είναι σε μεγάλη επάρκεια και όχι με το σταγονόμετρο.
«Σ αυτή τη μάχη εάν πραγματικά υπάρχει μυαλό στους κυβερνώντες για να υψώσουν το ηθικό του κόσμου, πρέπει να τον εντάξουν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Τώρα την ώρα της μάχης», κατέλειξε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.